Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:

Meer kansen voor Barendrechtse horeca

BARENDRECHT – De regels voor de horeca zijn vanaf vandaag, zaterdag 5 juni, versoepeld. Eet- en drinkgelegenheden mogen open zijn tussen 6 en 22 uur. Op het terras mogen maximaal 50 mensen aanwezig zijn. Dat is goed nieuws voor de klanten en de ondernemers. Wij vroegen een aantal Barendrechtse horeca ondernemers om een reactie.

Pannenkoekenhuis De Oude Maas: eindelijk een terras

Tussen de telefoontjes van klanten door vertelt eigenaar John Bakker dat hij blij is met de manier waarop de regels worden versoepeld. “Elke versoepeling is er één. Maar ik ben vooral blij dat we nu langzaam weer kunnen opstarten. Als we ineens voor 100 procent open waren gegaan, had dat problemen opgeleverd met de leveranciers. Want iedereen gaat dan bestellen. Bovendien is personeel moeilijk te krijgen. Maar op deze manier kunnen we het langzaam opbouwen.”

Binnen levert het pannenkoekenhuis een derde van de capaciteit in. En dat zal voorlopig zo blijven, schat Bakker in. “Want de anderhalve meter-samenleving is voorlopig nog niet weg.”

Het pannenkoekenhuis beschikt tegenwoordig over een terras. Dat was een jarenlange wens, die als gevolg van de coronamaatregelen in vervulling is gegaan. Aanvankelijk was er een tijdelijke toestemming, maar Bakker weet inmiddels dat te terras mag blijven. Hij is positief gestemd over de zomer. “ik hoop dat we in juli en augustus kunnen gaan knallen.”

pannenkoekenhuisoudemaas.nl

Grieks restaurant Olympiada: licht aan het eind van de tunnel

“Ik zie nu licht aan het einde van de tunnel”, zegt Panos Tsatsos. Hij is eigenaar van Grieks restaurant Olympiada aan het Havenhoofd.
“We hebben een jong en creatief team dat vol zit met ideeën. Daarmee zijn we er het afgelopen jaar redelijk goed doorheen gekomen. We hebben snel geschakeld en hebben ingezet op bezorging en afhalen.”
Tsatsos verheugt zich op de versoepeling van zaterdag 5 juni. “Nu kunnen we weer gaan doen waar we voor zijn: mensen verwennen aan tafel en een gezellige avond bieden.”
De afgelopen weken mocht het restaurant mensen ontvangen op het terras. Maar helaas zat het weer niet erg mee. Vanaf zaterdag zijn er weer klanten welkom in het restaurant. Er waren nauwelijks aanpassingen nodig om de anderhalve meter te kunnen handhaven. “Ik heb een redelijk grote zaak. Als daar 50 mensen binnen mogen, dan zit iedereen op de juiste afstand.”

Panos Tsatsos verwacht de komende tijd veel klanten te kunnen ontvangen. “Er is nu echt een stormloop op de reserveringen. Niet alleen voorkomende zaterdag, maar ook voor de weken erna. Je merkt dat mensen het gemist hebben.”

www.olympiada.nl

Restaurant Le Port: goede reacties van klanten

“We zijn een hele tijd binnen dicht geweest, dus deze versoepeling is zeer welkom”, zegt Arjan Lagerwerf van het jonge restaurant Le Port aan het Havenhoofd. Hij merkt vooral dat het oudere publiek blij is dat ze weer binnen kunnen zitten. “Dat zijn niet echt terrasbezoekers.” De afgelopen weken was het terras al open, maar helaas zat het weer niet erg mee. “Het afgelopen weekend was het weer gelijk positief voor het terras”, merkte Lagerwerf.

In verband met de anderhalve meter-regel heeft Arjan Lagerwerf de inrichting van Le Port aangepast. In plaats van 32 couverts is er nu plaats voor 24. Daar staat tegenover dat hij tot oktober extra terrasruimte mag gebruiken. Dat is een afspraak die vorig jaar met de gemeente Barendrecht is gemaakt en dit jaar is verlengd.

De klanten reageren goed op de versoepeling. De eerste reserveringen voor het restaurant zijn al binnen.

restaurantleport.nl

Croissanterie Reijerwaard: veel klanten op het terras

Cees van Beek van Croissanterie Reijerwaard reageert op de versoepelingen die per 5 juni ingaan. “We zijn er natuurlijk blij mee dat we iedereen weer kunnen ontvangen. Ik hoop dat de verbetering doorzet, maar ik durf het niet te voorspellen.”

Normaal kan hij binnen negentig gasten kwijt. Dat mogen er voorlopig maar vijftig zijn. De ruimte is groot genoeg en is bovendien voorzien van kuchschermen. “Maar op een mooie dag zitten voor de lunch maar twintig mensen binnen. De rest zit buiten op het terras.”

Van Beek is trots op de ‘enthousiaste groep dames’, 16 in totaal, waarmee hij zich door deze moeilijke periode heeft gewerkt.
Croissanterie Reijerwaard wordt vooral bezocht door bezoekers van de woonboulevard, mensen die op de omliggende bedrijventerreinen werken en mensen die vanaf de snelweg komen. Het afgelopen jaar hebben veel bedrijven door het thuiswerken hun eigen restaurant gesloten. Ze bestellen vaker een lunch bij Croissanterie Reijerwaard. Op die manier heeft het bedrijf er nieuwe klanten bij gekregen.

www.croissanterie-reijerwaard.nl

Eetcafé Diggels: veel nieuwe klanten

“Eindelijk. We zijn er heel blij mee”, reageert Marcel Hakemulder van eetcafé Diggels op de versoepelingen. “We moeten echt aanpoten, want de vraag is enorm”, merkt hij. Mensen die via de site reserveren merken dat sommige tijdstippen al volgeboekt zijn. Daarna bellen ze naar Diggels om te overleggen. Door het mooie weer gaan veel mensen op pad en willen dan bij Diggels een tafeltje boeken. Als dat gaat om een groep van twintig fietsers, zoals onlangs, dan is dat een uitdaging. Want de ruimte blijft ook na de komende versoepeling beperkt.

De medewerkers van Diggels hebben er zin in om op het terras en binnen de gasten weer van dienst te zijn. De afgelopen maanden trok het restaurant veel nieuwe klanten die gerechten kwamen afhalen. Bij Diggels verwacht men deze mensen binnenkort aan een tafeltje terug te zien.

Samen met de andere horeca van het Doormanplein kan Diggels gebruik maken van het uitgebreide terras op het plein.

barendrecht.diggels.nl

Theehuys Polderzicht: uitbreiding van de keuken

Theehuys Polderzicht heeft vanaf dat de terrassen weer open konden op 28 april iedere dag vol gezeten. ,,Wij waren zo blij dat het eindelijk zo ver was”, zegt Saskia Geeve. ,,Het had niet veel langer moeten duren, dan hadden we het niet meer gered.”
Het grote terras is een uitkomst geweest de afgelopen weken. ,,Met de warmte van heaters en kleedjes konden de mensen toch bij ons lunchen.”

Inmiddels ligt er een aanvraag bij de gemeente om de keuken uit te breiden. ,,Mensen moeten nu regelmatig wat langer wachten, omdat we te weinig capaciteit hebben. Gelukkig is daar alle begrip voor van de klanten. Binnenkort hopen we dit ‘probleem’ dus ook opgelost te hebben.”
Naast het terras staan bramen en blauwe bessenstruiken. Ook wordt er munt gekweekt en eind deze maand komen een paar geitjes wonen achter het terras.
www.polderzicht.com. Iedere dag geopend van 10 tot 18 uur.

www.polderzicht.com

Restaurant Papi: proosten op de heropening

Melhi Kösker is opgelucht dat hij zijn restaurant weer binnen kan openen. ,,Doordat we bezorgen erbij deden hebben we het hoofd net boven water kunnen houden”, vertelt hij. ,,Het bezorgen gaan we voorlopig enkel nog doen bij bedragen boven de 50 euro. Daaronder kunnen mensen hun bestelling afhalen. We hebben niet voldoende capaciteit om te blijven bezorgen, daar zouden de mensen die bij ons komen eten de dupe van worden.”

Nieuw bij Papi is de lunchkaart. ,,We hebben ons terras uit kunnen breiden. Er is verkoeling aanwezig voor de warme dagen en heaters voor de koudere momenten. Op de lunchkaart staan vooral Italiaanse bollen. ,,Maar uiteraard kunnen er ook pizza’s en pasta’s worden besteld.”

Melhi hoopt de schade die hij het afgelopen jaar heeft opgelopen, deze zomer weg te werken. ,,Wie zaterdag komt eten, krijgt een Gin Rose Lemonade cocktail van het huis.”
Tot aan de zomervakantie is Papi open op donderdag tot en met zondag vanaf 12 uur en tijdens de zomervakantie vanaf dinsdag.

www.ristorantepapi.nl

Lunchroom Echt: lekker jezelf zijn

,,We gaan het maar op ons af laten komen”, zegt Paulien Kooper van lunchroom Echt. ,,We zullen moeten schakelen en onze klanten heropvoeden”, lacht ze. ,,We waren pas acht weken open, toen de lockdown inzette en weten dus nog niet precies hoe het nu zal lopen. Vanaf het moment dat het terras open mocht, zit het hier vol. Mensen nemen de tijd om te lunchen en borrelen. Je ziet ze genieten. En dat doen wij als personeel dan ook. We hebben hard gewerkt en ik zal meer mensen moeten gaan aannemen zodat we ons zelf niet voorbij lopen, even op zoek naar een nieuwe modus.”

De lunchkaart van Echt is uitgebreid met een broodje bal. ,,Die maak ik zelf, precies zoals mijn moeder ze vroeger maakte. En vergeet niet onze verse patat. Ook zo heerlijk.”

Het belangrijkste voor Paulien is dat de klanten zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen. ,,Wil je pindakaas op je bal gehakt? Prima, gaan we doen. Als je maar geniet!”

www.lunchroomecht.nl

Meer berichten