Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Ondernemer Jeroen Gouw en wethouder Arnoud Proos starten met het afgraven van de vervuilde hoop grond. </p>

Ondernemer Jeroen Gouw en wethouder Arnoud Proos starten met het afgraven van de vervuilde hoop grond.

(Foto:)

Onderzoek naar toekomst entree Dierensteinweg gestart

BARENDRECHT – Ondernemer Jeroen Gouw en wethouder Arnoud Proos hebben vrijdagmiddag het startsein gegeven voor het onderzoek naar de toekomst van het terrein langs de Dierensteinweg.

Het terrein aan de Lorenzweg is voor veel automobilisten de entree van Barendrecht. Het bestaat uit een Shell-station, het Beren-restaurant, een parkeerplaats en een hoop lege grond. De gemeenteraad heeft 90.000 euro beschikbaar gesteld voor een onderzoek naar de toekomst van het terrein.

Gouw en Proos staken een spade in de grond bovenop de berg vervuilde grond aan de Lorenzweg. Die moet in ieder geval weg, vinden ze.

Voor het onderzoek zijn een paar aanleidingen. Restaurant Barend Beer wilde (voor de coronacrisis) uitbreiden. Het omheinde parkeerterrein is van de gemeente gehuurd door de bedrijven ODS en Roobol. Het huurcontract loopt binnenkort af. De bedrijven op Dierenstein hebben volgens Jeroen Gouw steeds meer moeite om de personenauto’s van hun personeel te parkeren. Zij zouden in dit gebied graag meer parkeerplaatsen zien. Tenslotte is er het Shell-benzinestation. Daarvan loopt het huurcontract af in 2026.

Bij het maken van plannen moet rekening gehouden worden met de gasleiding die langs de Dierensteinweg loopt. Er is alleen lichte bebouwing toestaan. Een aanvraag om hier een hotel te bouwen met meerdere verdiepingen is dan ook afgewezen.

Voorlopig wordt voor het gebied gedacht aan een ‘energy- en mobility hub’. “Een hub is een plek waar stromen van mobiliteit samenkomen”, legt men bij de gemeente uit. “Dit zijn zowel stromen van gebruikers als stromen van infrastructuur. De mogelijkheden op deze locatie kunnen variëren van tanken tot vergaderen en van parkeren tot het afhalen van postpakketjes. Het aanbod van diensten zal worden afgestemd op de vraag in de directe omgeving en draagt zo ook bij aan de gemeentelijke ambitie ten aanzien van duurzaamheid.”

Wethouder Arnoud Proos wil de gemeenteraad aan het eind van het jaar een aantal mogelijkheden voorleggen. Het is dan aan de gemeenteraad om een keuze te maken. 

Meer berichten