Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Elise van Es.&nbsp;</p>

Elise van Es. 

(Foto: )

Elise van Es 5e tijdens EK para atletiek

BARENDRECHT - Elise van Es is tijdens de Europese kampioenschappen Para atletiek in Bydgoszcz (Polen) 5e geworden op het onderdeel kogelstoten in de klasse F34 (atleten met spasticiteit).
De atlete van C.A.V. Energie kwam oorspronkelijk uit in een lagere klasse F33 (in de parasport geeft de klasse de mate van beperking aan), maar werd tijdens de Europese Kampioenschappen na een herkeuring ‘te goed bevonden’ in haar klasse en moest daardoor in een hogere klasse uitkomen. Dat was een grote teleurstelling, maar Elise liet zich niet uit het veld slaan zij verbeterde haar persoonlijk record van 6,89 meter naar 6,95 meter. Dit is 5 cm meer dan de limiet voor de Paralympische spelen in Tokio (6,90 meter). Met deze prestatie verbeterde Elise tevens het Nederlands record in deze klasse F34.

C.A.V. Energie heeft een speciale groep voor rolstoel atleten waar naast wheelen (rolstoelracen) ook zittende werponderdelen beoefend kunnen worden. Sporters met beperkingen zijn altijd welkom om een aantal keer op proef mee te trainen. Meer informatie: info@cavenergie.nl Oud Energie atlete Nienke Timmer, tegenwoordig wonend en trainend in Amsterdam werd 3e op de 200 meter en 2e op de 100 meter.

Meer berichten