Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Irene Pronk. (foto: Jaap Reedijk)</p>

Irene Pronk. (foto: Jaap Reedijk)

(Foto: )

Irene Pronk vertrekt als directeur-bestuurder van Theater het Kruispunt

BARENDRECHT - Directeur-bestuurder Irene Pronk van Theater het Kruispunt heeft haar vertrek aangekondigd. Na bijna 6 jaar verlaat zij per 1 september 2021 het theater. Irene heeft een nieuwe uitdaging gevonden en gaat aan de slag als algemeen directeur van de Leidse Schouwburg & Stadsgehoorzaal.

Jan IJzerman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Theater het Kruispunt: “Irene heeft met veel enthousiasme en cultureel ondernemerschap Het Kruispunt op de kaart gezet. Er staat nu een prachtig gebouw, een sterk concept met onze partners en er is veel waardering vanuit de bezoekers. We wensen Irene heel veel goeds in Leiden!”

Irene is dankbaar en trots dat zij in 2015 de kans kreeg om zich in te zetten voor de Barendrechtse samenleving. Irene: “Sinds 2015 heb ik met veel passie en plezier gewerkt aan de realisatie van een prachtige plek, die niet meer weg te denken is uit het DNA van Barendrecht. Niet alleen de verbouwing, maar ook ons concept zijn niet onopgemerkt gebleven. Daar ben ik mijn Kruispunt-partners en de gemeente Barendrecht zeer dankbaar voor. Het Kruispunt is in al haar veelzijdigheid de droom geworden die ik voor ogen had, de plek waar al je zintuigen geprikkeld worden, waar iedereen veilig en welkom is. Het prachtige theater als kloppend hart in ons gebouw is een hoogwaardig podium geworden en dat zo succesvol is dankzij mijn geweldige vakkundige collega’s op wie ik zo trots ben. In Leiden mag ik mij inspannen voor twee prachtige historische plekken in een dynamische stad en ik neem mijn waardevolle ervaring in dankbaarheid mee.”

De Raad van Toezicht van Theater het Kruispunt start binnenkort met de procedure voor de opvolging van Irene Pronk.

Meer berichten