Logo deschakelbarendrecht.nl
Foto:
Melvin

Melvin: goed nieuws

De lockdown is eindelijke weer voorbij. Het heeft bijna vijf maanden geduurd, maar de versoepelingen van 5 juni hebben er dan toch echt een einde aan gemaakt. We mogen weer naar een museum en naar de bioscoop. Ook gezellig binnen uit eten mag weer. Toen de versoepelingen twee weken geleden aangekondigd werden was ik zelf eigenlijk alweer vergeten dat we nog in een lockdown zaten. Ik was inmiddels helemaal gewend aan de situatie en had niet meer het gevoel dat ik iets miste. Maar nu een hoop dingen weer mogen, realiseer ik me toch dat ik blij ben met de nieuwe versoepelingen. Helemaal nu het eindelijk weer lekker weer wordt. 

Het euforische gevoel van de versoepelingen wordt bij mij ook nog verder aangewakkerd door het oplopende vaccinatietempo. Voor september zou iedereen die dat wil gevaccineerd kunnen zijn. Eindelijk eens echt goed nieuws, er komt een concreet eindpunt van de crisis in beeld. Zelf heb ik het even uitgerekend en ik denk dat ik rond 22 juni een afspraak voor een vaccinatie kan maken. Ergens rond die datum moet 2001 aan de beurt komen. Ik kan haast niet wachten. Daarnaast blijft het aantal besmettingen dalen en is de ziekenhuisbezetting sinds oktober vorig jaar niet zo laag geweest. Het lijkt bijna feest. 

Toch blijven de gevolgen van de pandemie nog zichtbaar. In eigen land lijkt de situatie sterk te verbeteren, maar een zomervakantie naar een exotische bestemming is nog onzeker. Voor mijn studie zou ik eigenlijk na de zomer voor drie maanden naar Amerika gaan, maar ook dat lijkt in het water te vallen. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijft op oranje staan, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Zolang het reisadvies niet aangepast wordt, laat de universiteit ons dus niet vertrekken. Zelfs met het einde van de pandemie in zicht blijven situaties nog onvoorspelbaar. Binnen Europa wordt reizen, door het Europese vaccinatiepaspoort, hopelijk wel makkelijker.

Gelukkig is er binnen de eigen landsgrenzen steeds meer mogelijk. Er werd zelfs al even voorzichtig gesproken over het opheffen van de anderhalve meter maatregel. Deze zomer gaat dat waarschijnlijk nog niet lukken, maar het belooft toch weer klein beetje een normale zomer te worden. 

Meer berichten