Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Mart Smeets.&nbsp;</p>

Mart Smeets. 

(Foto: )

Mart Smeets zaterdag bij The Read Shop Barendrecht

BARENDRECHT - Mart Smeets komt naar The Read Shop Barendrecht. In het kader van Vaderdag signeert hij zaterdag 12 juni vanaf 16 uur zijn pas verschenen boek O Canada. De signeersessie duurt ongeveer een uur.
“Een unieke kans op een krabbel van deze legendarische duizendpoot. Ook kunt u eventueel een leuke tekst in het boek laten zetten door Mart. Dan heeft u een mooi persoonlijk cadeau”, zegt een trotse boekhandelaar Mark Snoek. Wie alvast een exemplaar wil reserveren kan bellen of appen naar 0180- 617018 of mail naar barendrecht@readshop.nl.

In de zomer van 1974 reisde Mart Smeets, voor de NOS, voor het eerst naar Canada. Daar begon de liefde voor een land dat wellicht op de USA líjkt, maar qua cultuur, politiek en temperament van de bevolking heel anders is. Via Montréal leerde hij Québec City, Toronto, Ottawa, Calgary, Edmonton, Hamilton, Vancouver en Sherbrooke kennen, evenals de (eigen)aardigheden van de Canadezen, hun keuken en hun drankjes, hun sportploegen, hun ijsbanen, hun malls, hun musea en vooral hun muziek.
Smeets bracht in totaal een klein jaar van zijn leven in Canada door. Hij is nog altijd fan van de Toronto Blue Jays, waar hij ooit met zijn zoon Tjerk ging kijken. Hij is waarschijnlijk de enige Nederlander die Yukon Jack drinkt (en overleeft), hij at Poutine en hij draagt met trots de bekende Hudson’s Bay Company-duffel. Canada biedt van kust tot kust een rijk palet: Neil Young, prachtige bossen, de familie Trudeau, Wayne Gretzky, Leonard Cohen, Evert van Benthem, Glenn Gould, lange rivieren, vrieskou in het noorden, relaxte steden. Hij was erbij toen Canada olympisch ijshockeykampioen werd en het publiek ‘O Canada’ zong. Kippenvel.

Mart Smeets (1947) was tien jaar lang basketballer bij teams als Levi’s Flamingo’s in Haarlem en speelde zeven interlands voor het nationale team. Hij werkte van 1973 tot 2016 voor Langs de Lijn en Studio Sport van de NOS en presenteerde o.a. jarenlang De Avondetappe. Hij schreef inmiddels meer dan vijftig boeken en verkocht daar ruim een miljoen exemplaren van. Nu werkt hij voor Ziggo Sport, de VARA-Gids, De Muur, Coach NL, het Haarlems Dagblad en de Radio 1-site, geeft hij sporadisch een theatercollege en schrijft hij, naast boeken, diverse columns. Hij publiceerde eerder vier zeer succesvolle romans: Een lange ontsnapping, De kopgroep, Netwerk en De afrekening. Hij is groot liefhebber van de muziek van Sibelius en Jackson Browne.

Meer berichten