Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>Dorpsstraat 258 komt voorlopig niet op de monumentenlijst van de gemeente.</p>

Dorpsstraat 258 komt voorlopig niet op de monumentenlijst van de gemeente.

(Foto:)

Woningen worden geen monument

BARENDRECHT – Het besluit om zes panden aan te wijzen als gemeentelijk monument, is ingetrokken. Dat schrijft wethouder Arnoud Proos in een brief aan de gemeenteraad.

De Erfgoedcommissie adviseerde in oktober om een aantal panden aan te wijzen als gemeentelijk monument. Het ging onder meer om de woning Binnenlaantje 2. Hier woonde vroeger stedenbouwkundige Maarten Wissing. Een heel ander pand was het KPN-gebouw Kerkweg 1c, tegenover de Bethelkerk. Ook op de lijst stonden de woningen Voordijk 258, Achterzeedijk 46, Noldijk 119 en Wilhelminastraat 2 op de lijst. De Erfgoedcommissie stelt voor om nog eens 73 panden, complexen en objecten aan te wijzen als ‘beeldbepalende zaak’.

De afgelopen tijd zijn met alle betrokkenen gesprekken gevoerd. Volgens wethouder Proos is daaruit duidelijk geworden dat het erfgoedbeleid van de gemeente eerst moet worden geëvalueerd. Daarom wordt het besluit van oktober nu ingetrokken.

“De eigenaren van de panden krijgen bericht dat hun woning niet wordt aangewezen als gemeentelijk monument en dat hiermee de wettelijke voorbescherming die op hun pand rustte, wordt beëindigd”, aldus de wethouder.

Meer berichten