Logo deschakelbarendrecht.nl
<p>De gereserveerde parkeerplaatsen.&nbsp;</p>

De gereserveerde parkeerplaatsen. 

(Foto: )

Bewoners Oude Haven boos over verlies parkeerplaatsen

BARENDRECHT – Bewoners van de flats aan de Oude Haven zijn boos over het verlies van zes parkeerplaatsen. Ze zijn door de gemeente voorzien van het bord ‘Parkeren bewoners Doormanplein’.

In het oude centrum van Barendrecht is een tekort aan parkeerplaatsen. Omdat het Doormanplein deze zomer grotendeels gevuld is met terrassen, kunnen de bewoners van het plein daar niet meer parkeren. Met de uitbreiding van de terrassen wil de gemeente de horeca tegemoet komen, nu die beperkt wordt door de coronamaatregelen.
In een brief aan de bewoners van de Oude Haven schrijft de burgemeester dat hij zes parkeerplaatsen vrij wil houden voor de bewoners van het Doormanplein. “Voor de bewoners van het Doormanplein geeft deze tijdelijke aanpassing een hoop rust. Ik benadruk daarbij dat het gaat om een tijdelijke crisismaatregel zolang de coronaregels gelden”, aldus de burgemeester.

De veelal oudere bewoners van de Oude Haven zijn boos, omdat zij hun auto niet meer bij de flat kunnen parkeren. Ook wordt geklaagd dat er auto’s worden geparkeerd voor de garagedeuren van de flat. Personeel van de horeca zou moeten parkeren bij de Bethelkerk. Maar volgens de bewoners staan ook hun auto’s aan de Oude Haven geparkeerd. Verschillende bewoners hebben telefonisch hun beklag gedaan bij de gemeente Barendrecht.

Meer berichten