(foto: politie)
(foto: politie)

Straatrovers opgepakt na achtervolging (update)

Algemeen

BARENDRECHT –  Drie jongens van 14 en 15 jaar oud hebben vrijdagmiddag voorbijgangers opgewacht bij het tunneltje in de Middeldijk, in Carnisselande.

Op foto’s die op internet zijn verspreid is te zien hoe drie jongens rondhangen bij het tunneltje, in de buurt van Ikea. De jongens dragen donkere kleding. Hun gezicht is met een sjaal of mondkapje afgedekt. De jongens droegen blauwe handschoenen, blijkbaar tegen het achterlaten van vingerafdrukken. Eén van de jongens heeft op de foto’s een langwerpig voorwerp bij zich, blijkbaar een machete. Op foto’s is te zien dat ze een scooter met daarop twee jongens tegenhouden. Of deze jongens zijn beroofd, is niet te zien. Ze kunnen doorrijden.

De politie is door getuigen gewaarschuwd. De jongens zijn door de politie achtervolgd vanaf de Middeldijk over de groenstrook langs de Carnisserbaan richting de Kilweg. “In deze groenstrook werden twee van de drie verdachten aangehouden. De laatste verdachte is op de Londen aangehouden. Deze verdachte was gezwommen door de sloot tussen de Carnisserbaan en de Londen”, aldus een medewerker van de politie.

De jongens bleken minderjarig en zijn aangehouden voor een (poging) tot straatroof en verboden wapenbezit. Op een foto die door de politie is vrijgegeven, is te zien dat ze een groot gekarteld mes bij zich hadden. De jongens komen uit Heinenoord, Maasdam en Oud-Beijerland.

De politie is nog op zoek naar twee personen op een scooter die daarvoor door de verdachten zijn staande gehouden maar weer door wisten te rijden. “We komen graag met hen in contact om te horen wat er precies gebeurd is”, zegt een medewerker van de politie. De scooterrijders kunnen contact opnemen met de recherche in Spijkenisse via 0900-8844.

Advertenties uit de krant