Phoebe.
Phoebe.

Diabetes-poes Phoebe wacht op nieuwe baas

Algemeen

REGIO - Van de twee katten met diabetes die eerder in het zonnetje werden gezet, heeft er inmiddels een, kater Tommie, een fijn thuis gevonden. Nu wacht alleen poes Phoebe van twaalf jaar oud nog op een nieuwe baas.

Phoebe is een hele lieve en aanhankelijke dame die dol is op aandacht. Phoebe is geen poes die uren bij je op schoot ligt, daar is ze te onrustig voor, maar ze houdt wel van gezelligheid en is graag bij je in de buurt. Daarnaast vindt Phoebe het fijn om naar buiten te gaan. Ze zoekt een plek met een tuin en zonder andere katten, want daar heeft Phoebe geen klik mee.

Omdat Phoebe diabetes heeft, moet ze twee maal per dag, op vaste tijden, insuline toegediend krijgen. Onlangs heeft Phoebe meegedaan aan een medisch onderzoek waarbij een sensor op haar huid is aangebracht. Deze sensor, de FreeStyle Libre, meet continu de bloedsuikerwaarde. Die waarde is eenvoudig af te lezen door een scanner voor de sensor te houden en daardoor is een oorprikje niet meer nodig. Tijdens het aanbrengen van de sensor en gedurende de rest van het onderzoek gedroeg Phoebe zich voorbeeldig.

Inmiddels is het onderzoek afgerond en heeft Phoebe weer een oorprik nodig om haar bloedsuikerwaarden te meten, maar dit laat ze goed toe. Samen met het insuline toedienen vraagt de verzorging van Phoebe dus net iets meer van een eigenaar dan de verzorging van een gezonde kat. Zeker net na de adoptie zullen de bloedsuikerwaarden weer gaan schommelen en zal de hoeveelheid insuline voor Phoebe opnieuw ingesteld moeten worden. Maar als ze eenmaal stabiel is en de juiste zorg krijgt, kan Phoebe nog vele mooie jaren bij haar nieuwe baas doorbrengen.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl

www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant