Het kantoorpand aan de Gouwe maakt plaats voor appartementen.
Het kantoorpand aan de Gouwe maakt plaats voor appartementen.

Meningen blijven verdeeld over nieuwbouw Gouwe

Algemeen

BARENDRECHT – Er tekent zich in de gemeenteraad een kleine meerderheid af voor het bouwplan Gouwe Hoeck. Dat bleek dinsdag tijdens een vergadering van de raadscommissie Ruimte.
Aan de Gouwe wordt een kantoorpand vervangen door 12 appartementen.
Op verzoek van de gemeenteraad is het plan aangepast. Het omvat nu ook enkele appartementen in het betaalbare segment.

Het bouwplan heeft ter inzage gelegen. Daarbij is een zienswijze ingediend, ondertekend door 26 omwonenden. Namens hen voerde de heer Gerritsen het woord. De bewoners blijven vinden dat het gebouw te hoog is. “Stedenbouwkundig is het wellicht verantwoord, maar over de menselijke maat wordt niet gesproken”, stelde Gerritsen. 

Ontwikkelaar Bahlman gaf aan dat hij het plan zoveel mogelijk heeft aangepast aan de wensen van de omgeving en van de gemeenteraad. Een bouwlaag laten vervallen zou het plan financieel onhaalbaar maken. Volgens Bahlman is er ‘een enorme namenlijst’ van mensen die hier graag een appartement willen kopen. 

De coalitiepartijen stemmen in met het aangepaste plan. Winnie Hofland (fractie Hofland) is blij met de vier betaalbare appartementen. “Maar om dat mogelijk te maken moesten we een stukje de hoogte in.”

Miranda Mes (EVB) kondigde aan dat haar fractie in de gemeenteraad tegen het plan zal stemmen. “De schaarse ruimte op deze plek kan veel beter gebruikt worden dan voor een penthouse van 187 vierkante meter.” Mes wees op het bouwplan op de Middenbaan. Daar komt op de plaats van Intertoys een gebouwtje met een aantal betaalbare appartementen. Ze wil graag een nieuw plan voor de Gouwe, maar dat gaat er niet komen. 

Advertenties uit de krant