Alfred Kool.
Alfred Kool. Foto:

Veteranendag in Het Kruispunt

Algemeen

BARENDRECHT - Op zaterdag 26 juni is het veteranendag. Op die dag bedanken we de veteranen die als militair, vroeger en nu, zijn ingezet voor vredesmissies over de hele wereld.

Daarom nodigt bibliotheek Het Kruispunt op initiatief van kinderburgemeester Iglaas Adnaan, de Barendrechtse veteraan Alfred Kool en andere veteranen uit in Het Kruispunt om aan kinderen te vertellen over hun ervaringen.
De kinderen mogen hen het hemd van het lijf vragen. Wat is een veteraan precies? Hoe is het om als Nederlandse militair te werken aan vrede in verre landen? En wat is het doel van zulke missies?
Er is ook een leuke quiz waarmee de kinderen hun kennis over veteranen en Nederlandse militairen in het buitenland kunt testen!
De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek. Er is een beperkt aantal plaatsen.
Tip voor de kinderen: neem een gedicht, tekening, of iets anders mee om de veteranen te bedanken.

De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 15 uur en is bedoeld voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Er kunnen maximaal 30 kinderen deelnemen.

(foto)

Advertenties uit de krant