Afbeelding

GGD gaat vaccinatielocaties sluiten

Algemeen

REGIO – De GGD begint in juli met het afbouwen van de vaccinatielocaties. “Hoe meer mensen er gevaccineerd zijn, hoe minder locaties we nodig hebben”, stelt de gezondheidsdienst. Momenteel worden er in deze regio 14.000 mensen per dag gevaccineerd.

In de volgorde van afbouw wordt rekening gehouden met onder meer geografische dekking en hoe populair een locatie is bij het publiek. Daarom worden begin juli Sommelsdijk, Maassluis, Spijkenisse en Lansingerland gesloten.
“De grootste groep is dan gevaccineerd, vanaf juli wordt de groep kleiner. We sluiten vier locaties om zo efficiënt te vaccineren en ons personeel optimaal inzetten. Na deze eerste vier sluitingen bouwen we verder af in locaties. De planning hiervan en de locaties zijn afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie. We monitoren de situatie voortdurend in de regio. Als we in de zomermaanden zien dat het nodig is om gericht in gebieden te vaccineren, dan organiseren we daar mogelijkheden voor”, laat de GGD weten.

Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen zich op dit moment laten vaccineren op 14 locaties: Schiedam, Spijkenisse, Sommelsdijk, Rotterdam (de Van Nellefabriek, aan de kade bij het SS Rotterdam en Schuttersveld), Capelle a/d IJssel, Barendrecht, Maassluis, Poortugaal, Ridderkerk, Vlaardingen, Hellevoetsluis en Lansingerland.

Advertenties uit de krant