Afbeelding
foto

Bazarwinkel levert 6000 euro op

Algemeen

BARENDRECHT – De winkel van de Bethel Bazar op de Middenbaan sloot zaterdagmiddag voor het laatst de deuren. De afgelopen maand werd hier 6000 euro bijeen gebracht voor vier goede doelen.

De winkel verving, evenals vorig jaar, de Bethel Bazar die door de coronamaatregelen niet kon doorgaan. Voorzitter Leen Pot vertelde dat het inrichten van de winkel nogal wat hoofdbrekers had gekost, omdat de coronaregels moesten worden gerespecteerd. In de loop van de maand werden de regels gelukkig iets versoepeld.
Na afloop waren er zaterdagmiddag bloemen voor Huib van Zessen en Alide Heule, de ‘bedrijfsleiding’ van de winkel.

De opbrengst komt evenals vorig jaar ten goede aan: ZWO Project Mencoldes in Colombia, Stichting Present Barendrecht, Stichting Voedselbank Barendrecht en Stichting SHIF (ondersteuning startende basisscholen in Oeganda). Voor elk doel was er zaterdagmiddag een cheque van 1500 euro, uitgereikt door voorzitter Leen Pot.

Er bleven zaterdag nog wat artikelen over. Om niets verloren te laten gaan werd er zoveel mogelijk overgedragen aan andere organisaties. Glazen en andere huishoudelijke spullen zijn vanaf komende zaterdag te koop bij de Snuffelmarkt van de Dorpskerk. Overgebleven boeken zijn afgehaald door verschillende minibiebs. Lp’s en cd’s zijn overgenomen door project Plaatwerk. Stoffen gaan naar de Zorgnijverij en kleding is overgedragen aan de Kledingbank. “We zijn daar ontzettend blij mee”, reageert Francine Kokkelink van de Snuffelmarkt. 

Volgens jaar hoopt de organisatie van de Bethel Bazar weer een echte bazar te kunnen houden op het plein van de Bethekerk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant