Afbeelding
ingezonden mededeling

Zo regelt u een goedkope huurauto voor uw volgende vakantie

Algemeen

Vakantieplannen maken, daar hoort voor veel mensen ook een huurauto bij. Als u gaat vliegen of met de trein naar uw vakantiebestemming reist dan is het immers reuze handig om ter plaatse over eigen vervoer te kunnen beschikken. In vrijwel ieder land in Europa kunt u op de luchthaven of grote internationale treinstations direct een auto huren. Maar als u de taal niet spreekt dan kan het soms lastig zijn met de communicatie. Dan is het wel zo prettig als u die huurauto vanuit Nederland al kunt regelen zodat hij klaar staat als u arriveert. Steeds meer mensen ontdekken deze mogelijkheid en maken er dankbaar gebruik van. 

Op vakantie naar Spanje en de huurauto staat voor u klaar

Gaat u binnenkort genieten van een zonnige vakantie in Spanje? Regel dan de autohuur in Spanje voordat u vertrekt. Dat doet u door online de prijzen voor een huurauto te vergelijken en vervolgens de voor u meest gunstige deal te kiezen. De prijs voor de autohuur hangt natuurlijk af van het merk en formaat auto dat u wilt huren. Gaat het om een compact model of wilt u liever een ruime gezinsauto. Als u uw keuze heeft gemaakt dan kunt u de boeking meteen online in orde maken en de auto staat op de in de bevestiging vermelde datum voor u klaar als u arriveert. 

Naar welke Spaanse stad gaat uw vakantie?

Vliegen of treinen naar Spanje kan naar verschillende steden. Gaat u naar Barcelona of naar Madrid? Wilt u een auto huren in Malaga, Bilbao of Sevilla? Waar uw reis ook heen gaat u kunt de auto die u tijdens uw vakantie wilt gebruiken al in Nederland reserveren. Bij het overzicht online ziet u meteen wat de mogelijkheden en prijzen zijn. Bij de verschillende auto’s kunt u ook extra’s boeken zoals een navigatiesysteem of het afkopen van het eigen risico voor de verzekering. Uieraard wordt de auto voordat hij aan u wordt meegegeven grondig ontsmet. U profiteert in de meeste gevallen ook van gunstige brandstoftarieven via een tankpas en het aantal te rijden kilometers is onbeperkt. 

Aan welke voorwaarden moet u voldoen om een auto te kunnen huren?

Om een auto in Spanje of een ander Europees land te kunnen huren dient u een Nederlands rijbewijs te kunnen overleggen, althans, de bestuurder van de auto. Deze moet minimaal 21 jaar oud zijn, sommige landen en verhuurders hanteren andere voorwaarden op dit punt. U betaalt de autohuur met uw creditcard. Dit mag geen prepaid card zijn. Als u geen creditcard heeft is het in de meeste gevallen niet mogelijk om een auto te huren. Er zijn echter wel uitzonderingen op deze regel, u kunt hiervoor het beste bij de verhuurder informeren. 

Betaal de beste prijs

Betaal niet te veel voor uw huurauto. Vergelijk online de prijzen als u een auto gaat huren in Spanje. Er kunnen flinke verschillen bestaan tussen de verschillende verhuurbedrijven. Zo kunt u dus gemakkelijk tientallen of soms zelfs honderden euro’s besparen. Die kunt u dan weer aan wat anders uitgeven om uw vakantie nog leuker te maken. 

Advertenties uit de krant