Ishan Baidjoe.
Ishan Baidjoe.

Ishan Baidjoe: ‘Als model ben je ook rolmodel’

Algemeen

BARENDRECHT – Ishan Baidjoe wil graag een goed voorbeeld zijn voor anderen. In september staat hij in de finale van de verkiezing Mister Inernational Netherlands. Wat die twee dingen met elkaar te maken hebben legt hij graag uit.

De 20-jarige student uit Carnisselande heeft een drukke tijd achter de rug. Hij rondde met succes zijn MBO-opleiding marketing en communicatie af. Na ze zomer begint hij een HBO-opleiding communicatie. Daarnaast traint hij vier of vijf dagen per week. Bij de Rotterdamse atletiekvereniging loopt hij op hoog niveau de 400 meter sprint. Waarom heeft hij zich dan ook nog ingeschreven voor de verkiezing van Mister International Netherlands?

“Dit is altijd een droom van mij geweest”, vertelt hij. “Vroeger was er geen mister-verkiezing. Toen dat wel werd georganiseerd, dacht ik gelijk: dat is wat voor mij.”

“Ik wilde altijd al model zijn. En als model ben je ook rolmodel, dus ik wil het goede voorbeeld geven.” Daarom heeft hij sportclinics gegeven op zijn oude basisschool. Ook wil hij mensen meegeven hoe hij in het leven staat. “Alles begint met een gedachte. Zelfs een vliegtuig is begonnen met een gedachte.” Die instelling kan mensen helpen in het onderwijs en de sport. “Niets is onmogelijk, als je in jezelf blijft geloven.”

Ishan was één van de 80 kandidaten die deelnamen aan de casting voor Mister Netherlands International in mei. Hierbij werd onder andere gejureerd op de uitstraling, uiterlijke verzorging, intelligentie en loopstijl. Hij is één van de 18 die werden geselecteerd voor de finale, op zaterdag 11 september in Het Kruispunt.

In de aanloop naar de finale zamelen de deelnemers aan Mister Netherlands International geld in voor het goede doel: Save The Children. Ishan Baidjoe wil voor dit doel T-shirts verkopen. Het aan de man brengen van de T-shirts past mooi bij zijn opleiding in communicatie en marketing. Aan het ontwerp van de shirts wordt nog gewerkt.

Ook met sportprojecten voor kinderen hoopt Ishan geld bijeen te brengen. Scholen kunnen op vrijwillige basis een donatie doen.

De finale in Het Kruispunt bestaat voor alle deelnemers uit een galaronde, een badkledingronde en een ronde met vragen van de jury. Aan het eind van de avond wordt de uitslag bekend. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen op een verkiezing in Azië. De nummer twee doet in België mee aan de verkiezing van de Best Male Model of the Universe. De finale in Het Kruispunt is toegankelijk voor een beperkt aantal bezoekers en wordt ook uitgezonden via live stream.

Bij Mister Netherlands International is er ook een publieksprijs voor de kandidaat die op social media de meeste likes verzamelt.

Een foto van Ishan Baidjoe een like geven kan op:

Facebook

Instagram

Zie ook

https://www.misterinternationalnetherlands.nl/

Advertenties uit de krant