Jordi is een onzekere en gevoelige hond.
Jordi is een onzekere en gevoelige hond.

Jordi heeft een ‘rugzakje’

Algemeen

REGIO - Sommige honden hebben op jonge leeftijd al veel meegemaakt. Dat geldt zeker voor Jordi die nog maar zestien weken oud was, toen hij vanuit Italië naar Nederland kwam. In die zestien weken zijn Jordi en zijn broertjes en zusjes flink ziek geweest. Uiteindelijk hebben slechts twee pups, waaronder Jordi, het overleefd. Daarnaast was er in de opvang in Italië nauwelijks tijd voor de socialisatie van de pups en was Jordi dus eigenlijk wereldvreemd toen hij hier aankwam. 

Jordi is inmiddels tien maanden oud en een onzekere en gevoelige hond die het lastig vindt om opgebouwde spanning weer af te laten vloeien. Zit zijn emmer vol, dan ziet Jordi al snel geen andere mogelijkheid meer dan te snappen. Hij vindt onbekenden heel spannend, zeker van mannen moet Jordi in eerste instantie niet veel hebben. 

Heb je eenmaal een goede band met Jordi opgebouwd, dan bestaat de kans dat hij je heel erg gaat beschermen. Dat gedrag kan door training wel minder worden, maar zit ook wel een beetje in de aard van Jordi.
Voor Jordi is het heel belangrijk dat hij goed zijn rust kan pakken, een bench is hierbij essentieel. Wat hem ook kan helpen, is de aanwezigheid van een andere, stabiele, hond. Jordi is weg van zijn soortgenoten en speelt er graag mee.

Jordi is in de basis een hele lieve hond. Hij is dol op aandacht en knuffelen en onderneemt graag dingen met zijn baas. Jordi is absoluut een fijne huisgenoot, maar alleen in de juiste omgeving en bij de juiste baas. Voor Jordi wordt dus een ervaren persoon gezocht die veel tijd en aandacht aan hem kan besteden en begrip heeft voor zijn ‘rugzakje’.

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant