Afbeelding
foto

Nieuw logo Kunstexpress onthuld

Algemeen

BARENDRECHT – Aan het Middeldijkerplein is donderdag 8 juli het vernieuwde logo van atelier De Kunstexpress van Humanitas-DMH onthuld door burgemeester Jan van Belzen.

Het logo van De Kunstexpress is in 2016 ontworpen door Mark Vervat, een van de kunstenaars. Dit logo is in 2019 door de kunstenaars, onder begeleiding, omgezet in een 3D model.

“Met kippengaas, papier mache, plastic en verf hebben we met elkaar een prachtig Kunstwerk gemaakt”, vertelt begeleider Rob de Kort. “De reacties van de bezoekers waren unaniem positief tot laaiend enthousiast. Dit heeft ons doen besluiten ‘de Kunstexpress’ in polyester te laten vervaardigen door kunstenares Hendrike Huijmans. Zij leverde hem in het wit aan en wij hebben met z’n allen beschilderd en gelakt.”

Van de onthulling op het zonnige plein werd een feestje gemaakt. Voor de burgemeester waren er schilderijen, in verband met zijn naderende afscheid. Hij ging ook met de hele groep kunstenaars op de foto. Ook de wethouders Tanja de Jonge en Reshma Roopram kwamen kijken naar het nieuwe kunstwerk.

Overigens moet het geld dat aan het kunstwerk is uitgegeven, nog worden terugverdiend. Voor dat doel zijn er bij de Kunstexpress kleine kunstwerkjes te koop in de zelfde stijl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant