Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Jamie: Nederlandse sportzomer

Algemeen Column

Met de finale die afgelopen zondag werd gespeeld, is het EK voetbal van dit jaar alweer voorbij. Ons land kwam zoals werd verwacht niet zo ver. Ik had het onze Zuiderburen, later de Denen en zondag de Britten gegund om weer een groot toernooi te winnen, maar het mocht niet zo zijn. In ieder geval is er deze zomer nog genoeg andere sport te zien, want we zitten nog midden in de sportzomer.

Het tennistoernooi Wimbledon in Engeland was toevallig ook afgelopen weekend klaar. Ik vind deze wedstrijden heerlijk om te kijken, alleen het toernooi is altijd zo snel voorbij. Je zou zeggen dat ik zo weer verder kan kijken met de Tour de France, maar dat sla ik liever over. Ik heb niks met wielrennen, ook al waren er nu wat Nederlandse successen. Ik vind het prima als iemand van ons land een dagrit wint, maar het doet mij niet veel.

Want van alle grote toernooien die er deze maanden gepland staan, kijk ik het meeste uit naar de Olympische Spelen in Japan. Net zoals voor het EK, was dit toernooi verplaatst van vorig jaar naar dit jaar om de welbekende reden die begint met de letter ‘C’. Ik vind het altijd leuk om naar de Olympische Spelen te kijken, omdat er dan altijd sporten zijn die ik niet standaard volg. Denk aan turnen, atletiek en beachvolleybal. Die laatste is ook echt mijn favoriet, toevallig zag ik daar laatst ineens nog een wedstrijd van voorbij komen.

Nederland is zeker goed vertegenwoordigd de komende Spelen. Skateboarden is bijvoorbeeld een nieuwe sport dit jaar en daar zijn gelijk al drie Nederlanders van de partij, wat super tof is. Ik ben heel benieuwd hoe ons land het gaat doen, want na het EK voetbal mag er wel weer eens wat gewonnen worden. Ook al is het officieel geen onderdeel van de sportzomer, ik kijk ook uit naar de Formule 1 wedstrijd van aankomende zondag. Als Max Verstappen hier zou winnen, wordt zijn kans om wereldkampioen te worden pas echt groot.

Wellicht wordt het toch nog een beetje een Nederlandse sportzomer.

Advertenties uit de krant