Afbeelding
Foto:

Wmo-raad bezoekt nieuwe bieb

Algemeen

BARENDRECHT - De nieuwe bibliotheek op het Middeldijkerplein in Carnisselande is prima ingericht en het personeel is behulpzaam. Het toilet voldoet niet en signalering ontbreekt nog. Dat concluderen leden van de Wmo-raad tijdens hun bezoek van afgelopen vrijdag.

Henk Peeters is slechtziend en vroeg zich af wat hij nog te zoeken had in een bibliotheek. Een medewerker wist echter goed uit te leggen dat de bibliotheek ook over een uitgebreide collectie luisterboeken beschikt. Voor Henk was er inderdaad weinig nieuws onder de zon omdat hij thuis vanaf zijn computer al toegang heeft tot deze collectie. Maar wie digitaal minder vertrouwd is, kan rekenen op behulpzame medewerkers van de bibliotheek.

Paden
De paden tussen de boekenkasten zijn breed genoeg voor mensen in een (elektrische) rolstoel, zoals Ina de Ritter. Ze is blij dat een hinderlijk drempeltje is vervangen door een lichte helling. Eén hoekje was niet goed te doen, maar ook daarbij was opvallend hoe de medewerkers mee dachten over mogelijke oplossingen.

Toilet
Het invalidentoilet is qua oppervlakte groot genoeg, maar door de inrichting niet goed te gebruiken. “Ik zou hier niet naar het toilet kunnen,” constateert Ina.

De Wmo-raad geeft de aanpassingssuggesties door aan de gemeente, die eigenaar is. Voorzitter Arend Wesdijk: “Dit is precies de reden waarom het jammer is als de gemeente ons niet betrekt. Het toilet is net nieuw ingericht. Als we van tevoren hadden kunnen meedenken, was het gelijk geschikt voor mensen met een beperking.”

Wegwijs
Duidelijke symbolen om bijvoorbeeld aan te geven waar het toilet is, ontbreken nog. Deze worden aangebracht als ook de receptie van de gemeente is ingericht. Tot die tijd, en daarna, helpen medewerkers van de bibliotheek bezoekers graag op weg. Ook naar het wijkteam en de veiligheidspost, die sinds kort in het pand gehuisvest zijn.

Advertenties uit de krant