Foto: Anne van Gelder.
Foto: Anne van Gelder. Foto:

Jaarverslag van Diaconaal Fonds

Algemeen

BARENDRECHT - Stichting Diaconaal Fonds Barendrecht heeft haar eerste jaarverslag uitgereikt aan burgemeester Van Belzen.

Het Diaconaal Noodfonds, dat is opgericht op 25 maart 2020, is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Barendrecht. Het Fonds wil alle Barendrechters met een laag besteedbaar inkomen helpen als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn. Het Fonds wil daarbij snel handelen en digitaal ingediende aanvragen binnen drie werkdagen afhandelen.

Het Fonds was blij hulp te kunnen verlenen in 2020 en spreekt zijn erkentelijkheid uit aan gemeente Barendrecht voor het verkrijgen van advies en subsidie. Ook is het bestuur van het Fonds blij met de financiële middelen die de plaatselijke kerken en sponsoren beschikbaar gesteld hebben en met de goede samenwerking met KijkopWelzijn. Verder bedankt het Fonds bedrijven die tegen gereduceerde prijzen leveren. En spreekt het Fonds de hoop uit dat degenen die met een materieel of financieel probleem geconfronteerd niet zullen schromen contact op te nemen.

Advertenties uit de krant