Afbeelding

Lawine van Blijdorp plaatjes

Algemeen

BARENDRECHT - Op 5 juli werd in De Schakel aandacht besteed aan de Blijdorp plaatjes verzameling van Hanneke van der Vlies en Ina van Pelt. De dames maken complete boeken voor kinderen die – om wat voor reden dan ook – zelf niet in staat zijn om een boek samen te stellen. Via stichting Wens & Go weten ze ook bij wie de albums welkom zijn. Na het artikel en een item bij BAR TV kwam er een ware lawine plaatjes richting de dames. Ze hadden gehoopt om twintig albums te kunnen maken, maar dat werden er veel meer. Ze hebben duizenden plaatjes gekregen en lege albums. De dames mochten ook de overgebleven albums en plaatjes bij de Barendrechtse Jumbo filialen ophalen. 

,,Onze huiskamers staan bomvol met albums en bakken, dozen en stapels met plaatjes. We hadden nooit kunnen denken dat een spontaan idee zo’n grote impact zou hebben.”

Op dit moment zijn er via de Stichting Wens & Go al 75 kinderen blij gemaakt met zo’n prachtig Blijdorpalbum.

Er liggen nu nog 25 stapels met plaatjes waarvan nog een enkel exemplaar ontbreekt. Ook worden er weer nieuwe stapels gemaakt, voor nog meer albums. De dames kunnen dus nog meer Blijdorp plaatjes gebruiken. Gooi ze in de bus bij Klaproos 28 of bij Ravelplantsoen 22. 

Advertenties uit de krant