Afbeelding
Foto:

Sheila zoekt baasje

Algemeen

REGIO - Er wachten in De Dierenstee op dit moment acht honden op een nieuwe baas, waaronder de anderhalf jaar oude Sheila. Ze is een kruising tussen een Witte Herder en een Husky en heeft vooral van het laatste ras veel weg, zowel qua uiterlijk als qua karakter. Ze is een hele lieve en enthousiaste hond, maar tegelijkertijd ook heel eigenwijs en eigengereid.
Bij haar vorige eigenaar leefde Sheila voornamelijk buiten. Ze sliep in de stallen en was alleen binnenshuis te vinden als er op hetzelfde moment mensen aanwezig waren. Sheila is dus niet gewend om binnenshuis alleen te moeten blijven, het is onbekend wat ze dan gaat doen. Het meest ideale voor Sheila is dus eenzelfde plek als waar ze vandaan komt. Buiten vermaakt Sheila zich namelijk goed. Ze is speels en dol op balletjes, maar vindt het ook heerlijk om vanaf een hoge plek alles in de gaten te houden. Daarnaast wordt er veel gewandeld met Sheila, maar het aangelijnd meelopen was nieuw voor haar. Gelukkig gaat dat nu goed, maar het blijft nog wel een aandachtspunt, net als het feit dat Sheila het niet gewend is om in een ‘gewone’ (woon-)wijk rond te lopen.
Met soortgenoten was Sheila ook nog niet veel in contact gekomen, maar in de opvang ziet men dat ze dat contact wel graag wil maken. Waarschijnlijk zal Sheila het samenwonen met een sociale reu heel leuk vinden. Andere dieren zijn geen optie, die gaat Sheila achterna.

Voor Sheila wordt een ervaren en consequente baas gezocht die veel aandacht aan Sheila kan besteden en waar ze veel (buiten-)ruimte tot haar beschikking krijgt. 

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Numansdorp, 0186 - 655 150, info@dierenstee.nl. www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant