Afbeelding

Column Jamie: Enorme pech

Algemeen Column

Lange tijd stond er niks gepland wat betreft een vakantie, maar vlak voor het einde van het schooljaar kwam er voor mij toch ineens nog iets voorbij. Net zo snel als het kwam, ging het ook weer weg.

Samen met een vriendin zou ik naar de Duitse hoofdstad Berlijn vertrekken. De treintickets waren geboekt en ik was al weken bezig met de trip, want ik keek er zo naar uit om weer op reis te gaan. Alleen in Nederland liepen de besmettingen op en ineens kleurde ons landje rood en rap daarna donkerrood op Europese coronakaart.

De testafspraak was al gemaakt en de medische mondkapjes waren ingeslagen toen het vervelende nieuws kwam: Duitsland scherpte als een van de eerste landen in Europa de regels aan voor reizigers uit Nederland. Dat landen inreisbeperkingen zouden invoeren zat eraan te komen, maar toch schrok ik van de actie van onze oosterburen. Ik snap het wel: je buurland is voor het grootste gedeelte donkerrood, terwijl jij zelf nog groen bent. Dat wil je zo houden.

Voor ons betekende het helaas einde vakantie. Volledig gevaccineerd zijn we allebei niet en de quarantaine die daaraan verbonden zit, is langer dan onze stedentrip. Corona got me again. Vorig jaar cancelde ik zelf mijn reis naar Kos, maar dat ook deze vakantie niet doorgaat doet misschien wel extra pijn. Met name omdat ik er nu echt niks aan kan doen. Ik kan nu naar ieder land op vakantie, behalve het land waar ik van plan ben naar toe te gaan. Ik heb gewoon enorme pech.

Na bijna anderhalf jaar wilde ik ook weer eens iets beleven en toen wij boekten dacht ik echt dat het kon. Mijn wellicht naïeve gedachte werd helaas genadeloos afgestraft. Ik baal als een stekker, maar gelukkig heb ik deze week toch nog een beetje vakantie. Met diezelfde vriendin gaan we twee dagen naar Arnhem. Het verschil moet er wezen, maar ik ben er wel even lekker uit. En daar draait het op vakantie om, toch? Een beetje fatsoenlijk weer zou dan wel fijn zijn, maar dat zien we dan wel weer.


Advertenties uit de krant