Afbeelding
Foto:

Arco: zijn er reacties?

Column Column

Zouden ze nog reacties gehad hebben? Geloof het of niet, maar dat was mijn eerste gedachte nadat ik maandag weer op de redactie kwam.

Vlak voor de zomervakantie plaatsten we in De Schakel een verhaal met de oud-raadsleden Anita van Ewijk (EVB) en Jilles van der Stoep (CDA). Ze vertelden hoe ze ooit in de gemeenteraad terecht zijn gekomen. En waarom ze er, na een respectabel aantal jaren, weer uit zijn gegaan.

Aanleiding voor het verhaal waren de voorbereidingen voor de verkiezingen van volgend jaar. In maart 2022 kiest Barendrecht een nieuwe gemeenteraad. De partijen zijn op dit moment bezig met het samenstellen van de kandidatenlijst. Wie dus de komende vier jaar in het gemeentehuis mee wil praten, moet dat nu bij zijn (of haar) partij kenbaar maken.

Er wordt de komende weken ook geschreven aan de verkiezingsprogramma’s. Is er een parkeerprobleem in je buurt? Erger je je aan het gebrek aan betaalbare woningen dat in Barendrecht wordt gebouwd? Moet er meer gedaan worden voor jongeren? Dan is dit het moment om de Barendrechtse partijen te benaderen. Overtuig ze ervan dat zich hier de komende vier jaar voor moeten inzetten.

De leden van de nieuwe gemeenteraad krijgen na maart 2022 een paar belangrijke klussen. Ze moeten een nieuwe coalitie vormen die de gemeente tot 2026 bestuurt. Er zal een nieuwe burgemeester gezocht moeten worden, als opvolger van de waarnemend burgemeester die we vanaf 1 oktober hebben. En bovenal: de nieuwe gemeenteraad zal eens moeten kijken of er meer betaalbare woningen gebouwd kunnen worden. Wellicht biedt het plan Stationstuinen daarvoor kansen.

Werk genoeg dus. Benieuwd welke Barendrechters daar vier jaar lang hun vrije avonden voor gaan opofferen.

Advertenties uit de krant