Afbeelding

Parachutesprong voor ongeneeslijk zieke mensen

Algemeen

REGIO – Stichting Buddies organiseert samen met Skydive Rotterdam 17 september in Rhoon haar jaarlijkse ‘Tussen Hemel en Aarde’ dag. Tijdens het evenement bezorgen de Buddies ongeneeslijk zieke mensen met een parachutesprong een zeer bijzondere dag. 

De Stichting is een nalatenschap van Louis van de Moosdijk en heeft tot doel een beter leven voor mensen in hun laatste levensfase te creëren. De stichting geniet geen grote bekendheid maar is al 10 jaar actief. 

Op 17 februari 2011 overleed oprichter van Stichting Buddies, Louis van de Moosdijk op 47-jarige leeftijd. Hij was gesloopt door eerst nierkanker en later uitzaaiingen naar lever en longen. Louis kwam uit een gezin dat door kanker werd getroffen. Zijn vader overleefde neus-keelkanker en prostaatkanker, zijn moeder baarmoederhalskanker en zijn zus borstkanker. Louis stierf in het bijzijn van zijn tienerzonen Luuk en Mees en zijn vrouw Anne. 

Het werd een afscheid met een nieuwe geboorte, want Louis liet Stichting Buddies na. In de laatste maanden van zijn leven besloot hij om de stichting op te richten die stervensbegeleiding dichter bij de mensen moet brengen. ‘Weet je’, had hij tegen Anne gezegd, ‘in vrijheid kunnen praten over de dood is niet veel mensen gegeven. Voor alles is er een coach, een therapeut en noem maar op, behalve voor mensen die doodgaan, terwijl doodgaan toch de grootste zekerheid van het leven is’.

Louis had zelf bij het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding een opleiding stervensbegeleider gevolgd. Het was zijn wens om het sterfproces dichter bij de mens te brengen, hen op de een of andere manier aan de hand te nemen. Een beter leven voor ernstig zieke mensen in hun laatste levensfase, was de laatste wens van Louis van de Moosdijk. Zijn vrouw Anne beloofde hem dat zij dit gedachtegoed verder zou vertegenwoordigen en uitbouwen.

Deelnemers aan de ‘Tussen Hemel en Aarde’ dag vertrekken vanaf Rotterdam Airport richting het landingsveld in Rhoon. Daar worden de deelnemers voor een duosprong met een ervaren instructeur, gedropt boven het landingsveld aan de Essendijk. Ter herinnering ontvangen alle deelnemers foto’s en film opnames.

Via een aanmeldingsformulier dat op de website en Facebook pagina van de stichting staat kan men voor deelname in aanmerking komen. www.buddies.nu

Advertenties uit de krant