Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Jamie: school in de zomer

Algemeen Column

De zomervakantie betekent voor de meeste studenten dat ze even niet aan school hoeven te denken. Sommigen gaan werken, lekker op vakantie of spreken vooral veel af met vrienden. Dat kan tijdens de studie natuurlijk ook, maar nu heb je wat meer tijd. De afgelopen jaren zag de zomer er ook zo voor mij uit, maar dit jaar is dat anders.

Vorig jaar begon ik aan het vierde en laatste jaar van mijn studie journalistiek in Tilburg. Door corona was het regelen van een stageplek veel lastiger, omdat veel bedrijven niet eens een plek aanboden of dat het nog onzeker was of ze dat dit jaar gingen doen. Gelukkig had ik wel een fijne plek gevonden, alleen werd het daadwerkelijk stagelopen even iets uitgesteld. Het einde van die periode lag ook dichtbij de deadline voor mijn afstudeerportfolio.

Ik probeerde zoveel mogelijk vlak voor mijn stage al te doen, maar dat lukte toch niet helemaal. Eraan werken na een lange stagedag schoot niet echt op, dus besloot ik mijn afstuderen uit te stellen. Dat was een moeilijke beslissing, maar ik heb er geen spijt van. Het gaf mij de rust en de ruimte om mijn opleiding op een goede manier af te sluiten met een portfolio waar ik trots op ben en achter sta. Dat betekende wel dat ik eraan moest blijven werken in de zomermaanden.

Het echte zomergevoel heb ik nu dus een beetje gemist. Het mindere weer hielp daar ook niet bij, maar voor mij was het wel fijn. Als je met plus dertig graden aan school moet zitten, is het niet leuk.

O en trouwens, ik ben heus niet altijd vijf dagen in de week bezig geweest: het weekend was vrij en doordeweeks heb ik zelfs wat dagen gewerkt. Ik ben zelfs nog twee keer een nachtje op vakantie geweest in Nederland en heb gelukkig ook tussendoor genoeg leuke dingen kunnen doen. Doordat ik nu meer tijd heb, durf ik ook een dag rust te nemen zonder mij gelijk schuldig te voelen of in de stress te schieten.

En nu nog even doorknallen tot november, want dan is de nieuwe afstudeerperiode!

Advertenties uit de krant