Hoofdredacteur Circa met moeder Francine en zus Tanja bij de kapsalon.
Hoofdredacteur Circa met moeder Francine en zus Tanja bij de kapsalon.

Kapsalon F & T maakt jubileumboek

Algemeen

BARENDRECHT – Ze noemen het zelf een magazine. Maar Francine, Tanja en Cisca Kokkelink hebben gewoon een jubileumboek gemaakt. Aanleiding is het 35-jarig bestaan van hun kapsalon F & T aan de Boerhaavelaan.

“Wie jarig is trakteert. En dit is ons cadeau voor de klanten en voor onszelf”, vertelt Cisca Kokkelink. ‘Eenmalig hoofdredacteur’ staat er in het boekwerk bij haar naam. Ze heeft foto’s en krantenknipsels uit de afgelopen 35 jaar verzameld. Die vormen de basis voor het boek over het familiebedrijf. Er is veel aandacht voor de Roparun, waar F & T jarenlang aan meewerkte met team 132 van Hispa Fruit. Daaraan refereert ook burgemeester Jan van Belzen, in zijn bijdrage aan het boek.
Cisca Kokkelink interviewde voor het boek sterrenkapper Hikmet Kuskal. Hij kapte onder meer De tegenwoordige wethouder Reshma Roopram tijdens haar Miss Universe tijd.

De kapsalon is gestart door Francine Kokkelink. Daarmee kwam voor haar een droom uit. “Ik wilde vroeger naar de kappersschool. Maar we hadden een groot gezin en mijn vader zei ‘Dat gaan we echt niet doen’”, vertelt ze. Later begon ze als moeder van drie kinderen toch aan de avondopleiding voor kapster. Precies 35 jaar geleden schreef ze zich in bij de Kamer van Koophandel. Van een salon aan huis groeide het bedrijf uit tot een kapsalon aan de Boerhaavelaan. Inmiddels zitten haar dochters Tanja en Cisca ook in het bedrijf. “Ondernemen zit in ons bloed”, verzekert Francine. Zelf knipt ze niet meer, maar ze zit niet stil. “De Snuffelmarkt van de Dorpskerk is nu voor mij de uitlaatklep om mij als ondernemer voor in te zetten.”

Zaterdag wordt het jubileum gevierd met de klanten. ‘s Avonds is er een feest voor genodigden.

Advertenties uit de krant