(beeld uit de film)
(beeld uit de film)

Film over verdwenen kapsalon

Algemeen

BARENDRECHT – Bas Romeijn toont op zijn website beelden van een verdwenen stukje Barendrecht: de kapsalon van Wout de Graaf in boerderij Heuvelstein.

Op de plek van het tegenwoordige appartementengebouw Heuvelstein aan de Dorpsstraat begon 97 jaar gelden Toon de Graaf als ‘inzeper’ bij kapper Visser. Met dat prille begin legde hij de grondslag voor een familiebedrijf dat een grote klantenkring wist te verwerven in Barendrecht. Maar helaas, in het jaar 2008 moest zijn zoon Wout de Graaf het veld ruimen om plaats te maken voor de bouw van het appartementencomplex Heuvelstein. Na de laatste werkdag werd het pand werd leeg geruimd om een afscheidsreceptie te houden. Dat was goed gezien, want ondanks de leeg geruimde ruimten, was de zaak zo vol met gasten dat er een wachtrij voor de deur ontstond.
De film toont, aan de hand van foto`s en video-opnamen, na een stukje historie deze afscheidsreceptie. Het pand liet daarna ook nog eens van zich horen omdat er iemand zo vriendelijk was geweest om de sloper een handje te helpen door het in brand te steken. Een tragisch einde van een lange geschiedenis.

basromeijnfilms.blogspot.com

Advertenties uit de krant