Harly is een Rottweiler van twee jaar oud.
Harly is een Rottweiler van twee jaar oud.

Harly is dol op autorijden

Algemeen

REGIO - Helaas kent De Dierenstee op dit moment een paar ‘langzitters’. Dit zijn dieren, vaak honden, die langer dan een paar maanden in de opvang op een nieuwe baas wachten. Een van deze langzitters is Harly, een Rottweiler van twee jaar oud.
Harly is voor mensen echt een geweldige hond. Hij is enthousiast, ontzettend lief en erg loyaal aan zijn baas met wie hij graag knuffelt. Maar Harly is ook een hele sterke jongen met een dito karakter. Als baas van Harly moet je stevig in je schoenen staan, zowel letterlijk als figuurlijk, zeker als je een wandeling met hem maakt.
Harly is heel zelfverzekerd en dat komt duidelijk tot uiting als het om soortgenoten gaat. Aangelijnd kan Harly heftig uitvallen naar andere honden. Hij gaat liggen, sluipt dan naar de andere hond en gaat dan flink tekeer. Dit is zeer ongewenst gedag waar men in de opvang al mee aan de slag is gegaan en de toekomstige baas van Harly moet dit voortzetten. Inmiddels is zijn gedrag richting teefjes al iets verbeterd. Andere reuen blijven een probleem, maar als Harly op afstand blijft gaat dit wel goed. Zijn gedrag buiten is echt een belangrijk aandachtspunt, evenals het overenthousiaste gedrag dat Harly vertoont. Maar als je dat als baas goed weet op te pakken, heb je een geweldige hond aan Harly. Hij kan prima alleen thuis zijn, kent de commando’s en is dol op autorijden. Harly houdt ook van water en ligt graag in het zonnetje te relaxen. Waarschijnlijk heeft Harly het op een (goed afgesloten) erf ook naar zijn zin. Wie heeft een passende plek voor deze geweldige Rottweiler?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant