Afbeelding

Waarderingsspeld voor Dora Mabelis

Algemeen

BARENDRECHT – Dora Mabelis ontving vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Jan van Belzen de Waarderingsspeld van de gemeente Barendrecht.

Als betrokken lid van de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) heeft zij de afgelopen 25 jaar zorg gedragen voor een feestelijk moment van aandacht voor de jubilarissen. In weer en wind heeft mevrouw Mabelis iedere Jubilaris van een bloemetje voorzien

De PCOB vervult als ouderenbond een energiek maatschappelijke rol waarin de organisatie proactief de samenwerking zoekt met maatschappelijke partijen, zowel voor het realiseren van lokale initiatieven als het voeren van gesprekken. Aandacht voor elkaar is bijzonder en actueel in een tijd waar eenzaamheid een actueel vraagstuk is. Dora Mabelis bleef zich als betrokken lid van de PCOB met verve inzetten voor de ander. Met de fiets en haar boeket bleef ze de echtparen van de PCOB bezoeken. Waar anderen dat vaak voor vier of acht jaar doen, heeft Dora 25 jaar lang aandacht gegeven voor de ander. Dit illustreert de betrokkenheid en inzet van Dora Mabelis bij de echtparen, die zij van 1995 tot en met 2020 bezocht heeft. Jubilarissen van 40, 50, 60 en 70 jaar.

Advertenties uit de krant