P. van der Jagt met zijn houtsnijwerk.
P. van der Jagt met zijn houtsnijwerk.

Bijzonder geschenk tijdens Open Monumentendag

Algemeen

BARENDRECHT – Er was zaterdag veel belangstelling voor de activiteiten op Open Monumentendag.
In de Dorpskerk zorgden drie organisaties samen voor een programma: de Dorpskerkgemeente, de Historische Vereniging Barendrecht en de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. Kinderen konden kaarsjes gieten en een kleurplaat maken. In de kerk werd uitleg gegeven over de 509-jarige geschiedenis van het gebouw. Daar werd ook de werking getoond van de optische telegraaf, die vroeger op de toren gestaan heeft. En voor iedereen waren er poffertjes.

P. van der Jagt verraste de kerk met een bijzondere gift. Hij heeft in 1994 de kerk in lindenhout uitgesneden. Het bijzondere kunstwerk hing bij hem thuis. Hij schenkt het nu aan de kerk. Koster Rob Bruin was er even stil van. Hij heeft inmiddels een mooi plaatsje gevonden voor het kunstwerk. De heer Van der Jagt vertelde dat hij meer houtsnijwerk gemaakt heeft. Het ging dan vooral om afbeeldingen van boerderijen.

Van 11 uur tot ver na de sluitingstijd van 15 uur waren er leuke gesprekken met de bezoekers. Die kwamen onder meer uit Spijkenisse en Rotterdam. Maar er waren verschillende mensen die al een tijdje in Barendrecht wonen maar nog nooit in de Dorpskerk waren geweest. Ook wethouder Arnoud Proos bezocht de Open Monumentendag. Hij gaf een compliment aan alle vrijwilligers.

Voor alle bezoekers werden er poffertjes gebakken.
Kinderen mochten een kaarsje gieten.

Advertenties uit de krant