(foto: Cees Bakker)

Barendrecht zakt naar laatste plaats

Algemeen

BARENDRECHT  - BVV Barendrecht is nog altijd zonder overwinning dit seizoen in de Derde Divisie. De rood-witten verloren zaterdag op eigen veld met 2-0 van Staphorst. De ploeg van trainer Richard Elzinga zakt daardoor naar de laatste plaats, met nog maar een punt uit vier wedstrijden.
Elzinga kon zaterdag weer een beroep doen op Max van Dijk, die terug kwam van een schorsing. Hij begon achterin naast Stanley Husen, Stef Swank verdween weer naar de bank.
In een rommelige beginfase waren er kansen voor Romano van der Stoep die na tien minuten hoog over schoot. Even later was Ugur Altintas gevaarlijk, hij mikte naast het doel. Stanley Husen moest nog voor rust geblesseerd naar de kant. Stef Swank was zijn vervanger.
Na de onderbreking ging Barendrecht op jacht naar de voorsprong, maar zonder al te veel succes. Met Peter de Lange voor Marouane Bakour kwam er een spits bij, even later moest ook Kevin Cornet geblesseerd naar de kant, hij werd vervangen door Anass Masrhalmi.
Langzaam maar zeker voerde Barendrecht de druk op het Staphorst-doel op. Een kwartier voor tijd werd een inzet van Joey Jongman gestopt door keeper Maats. Even later ging een kopbal van Peter de Lange net naast. De bal wilde er niet in.
En wat Barendrecht ruim tachtig minuten na liet, lukte Staphorst ineens wel. Pascal Mulder prikte raak uit een hoekschop, 0-1. Zo stond de wedstrijd op zijn kop.
Barendrecht ging massaal in de aanval om een eventuele gelijkmaker uit het vuur te slepen, maar zette daarbij ook de deur achterin wagenwijd open. Stan Haanstra profiteerde daarvan en maakte de 0-2. Wederom liet Barendrecht zich in de slotfase verrassen en stond na afloop opnieuw met lege handen.

Barendrecht-Staphorst 0-2 (0-0)
83. 0-1 Mulder, 90+1 0-2 Haanstra, scheidsrechter Puts.

Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen (38. Swank), Van Dijk, Cornet (69. Masrhalmi); Jongman, Monster; Bakour (61. De Lange), Vorthoren, Van der Stoep en Altintas.
Staphorst: Maats; Luchtenberg, Muis, Mulder, M. Schra; Van den Brink, D. Schra, Van der Molen; Reuvers, De Grote en Haanstra.

Onderaan
Barendrecht is door het derde verlies dit seizoen afgezakt naar de laatste plaats in de Derde Divisie. De rood-witten hebben 1 punt uit vier duels. Daarboven staan ODIN’59 met 2 en Goes, Hoek en VVOG met 3 punten. De nieuwe koploper is Sportlust’46 dat zaterdag in Ermelo DVS’33 met 1-0 klopte en 10 punten uit 5 wedstrijden heeft.

Sportlust’46
Met Sportlust’46 is ook direct de komende tegenstander van Barendrecht genoemd. De rood-witten spelen zaterdag in Woerden, daar wordt om 15.00 uur afgetrapt.