Afbeelding

Heerjansdam domineert eigen 35-plus toernooi

Algemeen

HEERJANSDAM – VV Heerjansdam hield zaterdag 11 september het 35-plus toernooi. Met 10 deelnemende teams van diverse verenigingen uit de omgeving stonden er zo’n honderd 35-plussers op de velden van Sportpark De Molenwei. Een zaterdagmiddag volledig in het teken van 7 tegen 7 voetbal op een half veld.

In twee poules van vijf teams werd er toegewerkt naar de grote finale waarbij de winnaars van beide poules tegen elkaar zouden strijden. In de paar seizoenen dat er nu de gelegenheid is om bij Heerjansdam 35+voetbal op een half veld te spelen, is het de organisatie gelukt om drie zeer representatieve teams op de been te krijgen.

Dat bleek wel uit het feit dat het team Heerjansdam Rangers poulewinnaar werd in een zware poule met ploegen als Rook & Rijken Bouw, Smitshoek Veteranen 1, Maxi-F en de finalist van vorig jaar Rijsoord 35+. In de andere poule was het al even spannend. Uiteindelijk moesten daar de beide Heerjansdamse teams Camp Nou en Clásico uitmaken wie de tweede finalist werd. Uiteindelijk trok Heerjansdam Clásico met 1-0 aan het langste eind en werd het dus een echte Heerjansdamse finale, waar men vooraf alleen maar van had durven dromen. Andere teams die in poule B meestreden waren VV Rustigaan uit de competitie van VV Smitshoek, Optimaal Talent uit de 35+ competitie van BVV Barendrecht en de onbetwiste kampioen van de derde helft, Pelikaan 10.

Heerjansdam Rangers ging op basis van het vertoonde spel in de poulewedstrijden toch enigszins als favoriet de finale in. In de eerste fase van de finale maakte het 7-tal deze favorietenrol ook zeker waar. Heerjansdam Clásico werd teruggedrongen en op een 1-0 achterstand gezet. Met een omstreden overtreding (wel of geen penalty) en een aantal zeer knap bij elkaar gespeelde kansen, waarbij een vliegende kopbal op de binnenkant van de paal op een haar na de 2-0 opleverde, werd het tijd voor de wetten van het voetbal. Heerjansdam Clásico verdedigde venijnig en compact. Na een snelle uitbraak gevolgd door een prachtige voorzet door de lucht, werd deze kopbal wél tegen de touwen geknikt en stond het weer gelijk, 1-1. De wedstrijd leek net als de vorige editie van het toernooi op penalty’s af te stevenen, totdat wederom een counter van Heerjansdam Clásico een enigszins gelukkige goal opleverde. Het bleek genoeg voor de overwinning.

Sfeervol

Behalve de gedroomde halve- en grote finale is de organisatie nog het meest te spreken over de sfeer en het verloop van de dag. Enthousiaste reacties en lovende woorden van de deelnemende teams en een verbindende factor tussen de verschillende geledingen van de vereniging zijn een belangrijke indicatie dat dit soort toernooien een meerwaarde zijn. Kinderen van voetballende vaders en fluitende scheidsrechters aan de rand van het veld, voetbalvrouwen in de catering of als fotograaf langs de lijnen, de vaste vrijwilligers als harde kern, het greep allemaal prachtig in elkaar.

Werd deze editie wegens de nog steeds geldende coronarestricties enigszins sober afgewerkt, de volgende keer hoopt de organisatie weer flink uit te kunnen pakken. De planning is om het komende seizoen wat nu middels het toernooi officieel geopende is weer met een groot toernooi af te sluiten in juni 2021. “Aan animo geen gebrek,” klinkt het vanuit de organisatie. “Als toernooien op deze manier kunnen verlopen, wil iedereen hier de volgende keer weer getuige van zijn!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant