Tante T glundert omdat ze weer verhalen kan gaan verzinnen met de kinderen. (Foto: Ruben Gouman).
Tante T glundert omdat ze weer verhalen kan gaan verzinnen met de kinderen. (Foto: Ruben Gouman).

Eindelijk weer Speelfabriek in De Baerne

Algemeen

BARENDRECHT - Door de corona-maatregelen was de succesvolle reeks kindervoorstellingen De Speelfabriek bij CultuurLocaal in De Baerne stil komen te liggen. Zaterdag 11 september was het eindelijk weer zover en vond de eerste voorstelling van 2021 plaats.

En het was weer gezellig druk in de Baerne! Tante T was, net als heel veel kinderen uit het publiek, op vakantie geweest. Dráko, de huisdraak van Tante T, had zich in haar koffer verstopt: hij wilde óók op vakantie. Met behulp van de souvenirs van de kinderen ging hij op reis: er werd een lied gezongen over een avontuur van Dráko bij een zee in de bergen, hij ging op vakantie naar Curaçao en zag daar een buriku en een geit. Hij kreeg van een heks in een diep, donker woud een toverarmband en ging naar huis met een koffer vol bijzondere souvenirs, zoals een magische stuntstep en snelle-wandellaarzen.

“We keken hier al weken naar uit, wat fijn dat dit weer kan!” zei een van de ouders na de voorstelling. Er werd na afloop nog druk op de piano gespeeld door de kinderen, onder begeleiding van Hans Cok, die voor de muzikale omlijsting zorgde. Een geslaagde middag!

De volgende voorstellingen van De Speelfabriek zijn al gepland: woensdag 23 februari en woensdag 20 april 2022.

www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant