Janny van Wouwe en Caroline Oostveen.
Janny van Wouwe en Caroline Oostveen. Foto:

Leden Cliëntenraad Borgstede vieren jubileum

Algemeen

BARENDRECHT - Janny van Wouwe en Caroline Oostveen vierden maandag hun jubileum als leden van de Cliëntenraad van Borgstede. Ze zijn twaalf en een half jaar lid van de raad.

Janny van Wouwe is voorzitter van de cliëntenraad. Haar schoonmoeder werd in 2009 opgenomen in Borgstede en verbleef hier tot in 2016. Janny werd in 2009 al snel lid van de cliëntenraad, toen in de rol van secretaris. Na het vertrek van de toenmalige voorzitter werd zij in datzelfde jaar voorzitter. Deze functie bekleed ze nog steeds met veel enthousiasme en een grote betrokkenheid. Janny van Wouwe is tevens lid van de Centrale Cliëntenraad van Laurens. Daarnaast is ze actief als vrijwilliger binnen de locatie en begeleid zij bij tal van activiteiten. Janny heeft wekelijks contact met de locatiemanager van Borgstede. Op deze wijze wordt de CR goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen binnen de locatie.

Caroline Oostveen te lid geworden van de cliëntenraad in 2008. Eerst woonden de ouders van Caroline in deze locatie en later ook haar schoonouders. Ze vervult de rol van secretaris van de cliëntenraad. Caroline jubileerde vorig jaar als lid van de cliëntenraad, maar vanwege de corona beperkende maatregelen was viering in dat jaar niet mogelijk.

De cliëntenraad heeft zich de laatste jaren sterk gemaakt voor het behoud van een locatie binnen Oud Barendrecht. In de jaren 2014-2016 was er sprake van een mogelijke sluiting van het woonzorggebouw waarna de cliëntenraad contacten heeft gelegd met de gemeente en de politiek. Mede door deze sterke lobby wordt er nu hard gewerkt aan een geheel nieuw en modern woongebouw voor kwetsbare ouderen. De Cliëntenraad is nauw betrokken bij het proces van nieuwbouw.

Advertenties uit de krant