Caroline van der Kroeft.
Caroline van der Kroeft. Foto: Joyce Engelen

Start van Naschoolse Autismebegeleiding

Algemeen

BARENDRECHT – Aan de Stationsweg opent op vrijdag 17 september de Naschoolse Autismebegeleiding (NAB) haar deuren. Hier wordt praktische hulp geboden voor jongeren met autisme en hun ouders.

Uit eigen ervaring weet Caroline van der Kroef hoe pittig het opvoeden van een kind met autisme kan zijn. Tijdens haar zoektocht naar hulp en inzicht ontdekte zij de methode ‘Geef me de 5’. Deze methode biedt veel handvatten om de jongere thuis te ondersteunen. Omdat zij deze methode zo waardevol vond, heeft zij zich hier verder in verdiept en is ze inmiddels gediplomeerd licentiehouder van Geef me de 5. Op de naschoolse autismebegeleiding zal volgens deze methode gewerkt worden.
Bij de naschoolse autisme begeleiding leren jongeren (van middelbare school leeftijd) omgaan met hun vorm van autisme. Ze komen minimaal twee keer per week naar de locatie. Er worden situaties uit het dagelijks leven gebruikt om te leren. Hierbij is school belangrijk, omdat jongeren het vaak moeilijk vinden om hun huiswerk te plannen of er aan te beginnen. Overprikkeling ligt op de loer als gevolg van wisselende leraren, sociale situaties en het missen van overzicht.
Goed om te weten is dat de NAB geen gewone huiswerkbegeleiding betreft; er wordt gewerkt aan persoonlijke doelen en de inzet van de ouders wordt gevraagd.
De NAB zal open zijn van maandag tot en met vrijdag van 14.30 tot 17.30 uur tijdens de schoolweken.
Er zijn open dagen op vrijdag 24 september van 17 tot 19 uur en op zaterdag 25 september van 10 tot 13 uur.

Voor informatie en aanmelding:

nab@vdkroef.nl

www.vdkroef.nl

Advertenties uit de krant