(Foto: Home-Start/Anneke Hymmen)
(Foto: Home-Start/Anneke Hymmen) Foto: ANNEKE HYMMEN

Gezin begeleiden als Home-Start vrijwilliger

Algemeen

BARENDRECHT - Martine is een actieve, bezige bij. Toch maakt ze graag tijd om vrijwilliger te zijn bij Home-Start. “Leuk dat je je eigen opvoedervaring in kan zetten om iemand te helpen. Juist in deze tijd zijn er veel gezinnen die onze steun hard nodig hebben.”

Martine begon ooit aan de vrijwilligerscursus van Home-Start om ingezet te worden bij gezinnen thuis. Het leek haar heel boeiend om bij een andere familie over de vloer te komen en hen tot steun te zijn. Inmiddels heeft ze al aan meerdere gezinnen haar tijd en aandacht gegeven. Dat waren families waar het even wat minder lekker liep door bijvoorbeeld ziekte, gebrek aan steun vanuit de eigen omgeving of doordat de kinderen veel aandacht vroegen. De laatste moeder die zij ondersteunde vertelde dat zij mede dankzij Martine veel meer zelfvertrouwen had gekregen in de opvoeding. Dat was het doel dat moeder zelf had verwoord en Martine is reuze trots op haar dat dit ook is gelukt.

Volgens Martine is de kracht van Home-Start ook dat ze het als vrijwilliger niet in je eentje hoeft te doen. Ze werd goed op haar taak voorbereid en krijgt begeleiding van haar eigen coördinator met een professionele achtergrond. Verder heeft ze regelmatig contact met collega vrijwilligers.

Spreekt dit verhaal je aan en kun jij ook een paar uurtjes per week vrijmaken?

De coördinator van Home-Start BAR Jeanette Dekker gaat graag vrijblijvend met je in gesprek. Je kunt haar bereiken via j.dekker@cjgrijnmond.nl of 06-35124547.

Zie ook: www.home-start.nl

Home-Start BAR wordt uitgevoerd door CJG Rijnmond en is een gratis aanbod voor gezinnen met minimaal één kindje onder de zeven jaar die woonachtig zijn in Ridderkerk, Barendrecht of Albrandswaard. Ook aanstaande moeders (vanaf 28 weken zwangerschap) kunnen in aanmerking komen voor een Home-Startvrijwilliger.

Advertenties uit de krant