Afbeelding

Bewoners moeten huis uit na vondst drugs en lachgas

Algemeen

BARENDRECHT – Bij een controle is bij een woning een zeecontainer met lachgas en een hennepkwekerij aangetroffen. Dat heeft loco-burgemeester Peter Luijendijk vandaag meegedeeld aan de gemeenteraad. Volgens omwonenden gaat het om een pand aan de Voordijk.

Op 10 september is een controle uitgevoerd door de politie, het Regionaal controleteam prostitutie en mensenhandel en gemeentelijke toezichthouders. Daarbij werden grote hoeveelheden lachgas in een zeecontainer aangetroffen. “Deze lachgasflessen werden niet conform de milieuregelgeving opgeslagen. Verder trof de politie een hennepkwekerij in een deel van het pand aan. Eén persoon is als verdachte door de politie aangehouden. Tijdens de inspectie van de hennepkwekerij bleek dat sprake was van een brandgevaarlijke/onveilige situatie”, schrijft de loco-burgemeester.

In verband met de veiligheid moesten de bewoners hun woning of appartement in het gebouw verlaten. Een deel van de bewoners kon dat zelf regelen. Voor andere bewoners heeft de gemeente tijdelijk onderdak in een hotel geregeld. De hennepkwekerij is in de nacht van vrijdag 10 september en zaterdag 11 september ontmanteld. Ook zijn de hennepplanten vernietigd.

Loco-burgemeester Luijendijk heeft naar aanleiding van de hennepkwekerij en de (brand)gevaarlijke situatie via een spoedsluiting een deel van het pand gesloten. De lachgasflessen zijn van het terrein verwijderd en op een veilige opslaglocatie opgeslagen. De stroomaansluiting is vanwege een (brand)gevaarlijke situatie volledig afgesloten. Op maandag konden de bewoners huiswaarts keren.

Advertenties uit de krant