Luigi Bruins (midden) was aanwezig bij de start van Walking Football.
Luigi Bruins (midden) was aanwezig bij de start van Walking Football.

Smitshoek start met Walking Football (met video)

Algemeen

BARENDRECHT – VV Smitshoek is gestart met Walking Football. Bij de ‘kick off’ op donderdag 9 september waren oud-profvoetballer Luigi Bruins, wethouder Nico Bults en Walking Football-ambassadeur Jos Vis aanwezig.

Bij Walking football wordt gespeeld in wandeltempo. “De bal mag niet te hoog gespeeld worden. Het is juist voor mensen die op latere leeftijd toch nog willen bewegen en hun oude hobby, voetbal, weer in de praktijk willen brengen”, legt Jos Vis uit. Hij is in Barendrecht de ambassadeur van deze sport. Vis is vereerd dat hij hiervoor is gevraagd. “Ik ben opgegroeid bij Smitshoek en het is leuk om hier op deze manier weer te zijn.” Vis startte hier bij de D-junioren. “Voor mij is vandaag de cirkel rond”, zegt hij lachend.

Om deze nieuwe tak van sport te kunnen starten, overhandigde Wouter van der Pas (Kijk op Welzijn) een cheque van 2500 euro aan de club. Het geld is afkomstig uit het budget voor het Sport- en Beweegakkoord.

Wethouder Nico Bults is blij met de nieuwe activiteit. “In alle leeftijdscategorieën hebben we gewoon beweging nodig. Met name in de latere leeftijd is het belangrijk om te blijven bewegen. Voor de gezondheid en voor de geestelijke gezondheid. Daarom steunt de gemeente dit initiatief van harte.”
Om zelf in beweging te blijven is de wethouder weer begonnen met squash. “Maar na drie weken en een flinke zweepslag dacht ik: misschien wordt het toch tijd voor iets anders.” Maar Bults meldt zich nog niet aan voor het Walking Football.

“We zijn gestart met Walking Football omdat het prima past bij onze club”, vertelt Simon Kelder, de voorzitter van VV Smitshoek. We willen niet alleen aan prestatievoetbal doen, maar ook een verbindende factor zijn in de gemeenschap. Daar past Walking Football zeker in, omdat mensen die niet meer de leeftijd hebben om in de competitie te voetballen, hier toch een paar dagen in de week gezellig kunnen bewegen. En ook nog een praatje kunnen houden. Dat is voor de sociale contacten prima.”

Bij Smitshoek is buiten het voetbal nog meer te beleven, verzekert Kelder. “We hebben al veel extra dingen buiten het voetbal om, zoals klaverjassen, bingo en boutavonden. Dit is een aanvulling op wat we al doen en ik hoop dat het een succes wordt.”

Deze eerste dag waren twaalf mannen aanwezig. Deelnemer L. Buik, directeur van de Firma Lievers BV in Voorburg, meldde zich gelijk als shirtsponsor.

Video


Advertenties uit de krant