Afbeelding

Anyam gaat weer zwemmen

Algemeen

REGIO - Na heel lang wachten gaan de leden van sportclub Anyam op maandag 4 oktober weer zwemmen in De Fakkel in Ridderkerk.

Leden van de sportclub Anyam hebben een verstandelijke beperking. De corona was voor onze doelgroep een extra moeilijke periode die leidde tot veel vragen en onbegrip dat zwemmen niet mogelijk was. En het was al zo lastig in het wereldje van mondkapjes, vaccineren en afstand houden. Helaas was het niet mogelijk en verantwoord om eerder te beginnen door de corona regels en ook de anderhalve meter afstand. Fysiek contact is heel belangrijk bij de leden en met de anderhalve meter regel is kroelen bij een ontmoeting niet toegestaan.
“Nu regels zijn versoepeld is het eindelijk weer mogelijk om te genieten van vrij zwemmen en het volgen van de zwemlessen. Want vaak behalen de leden het erkende zwemdiploma”, legt secretaris Piet Kreuk uit.
“Juist onze leden willen in onzekere tijden het enthousiasme en plezier van het zwemmen niet missen en gaan daarom op maandag 4 oktober met groot plezier terugkomen in de Fakkel. Uiteraard zijn ook de vrijwilligers die behulpzaam zijn met begeleiden van de zwemsport heel blij om te starten.”
Anyam is op zoek naar vrijwilligers die op maandagavond de zwemmers willen begeleiden. Ook voor andere activiteiten zoekt men hulp. Meer informatie op de website van de vereniging:

Anyam.nl

Advertenties uit de krant