Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Jamie: weer eens live muziek

Algemeen Column

Het is inmiddels een cliché zin geworden nu alles open is gegaan, maar we mogen weer! We mogen naar het theater, de film, een concert of uitgaan in de bar of club. Dat laatste doe ik zelf niet graag, maar de andere drie wel. En daar heb ik deze eerste weken gelijk gebruik van gemaakt.

Dat begon twee weken geleden met een bezoekje aan het theater hier in Barendrecht. Samen met mijn moeder gingen we naar een voorstelling over de muziekstroming R&B die aan elkaar werd gepraat door presentator John Williams. Bij ons thuis zijn wij niet per se grote fans van deze muziek, maar het leek ons een leuke avond uit nu het weer kon.

Het was een gezellig avond waarin iedereen stond te dansen en te zingen op de muziek. In het theater kan het soms best lastig zijn om mensen van hun stoelen of te krijgen, maar voor deze zangers en zangeressen was dat geen enkel probleem. Vanaf de eerste toon sprong iedereen omhoog en dat is de hele avond zo gebleven. Ik kende helaas niet zoveel nummers, maar ik heb een leuke avond gehad.

Een live concert vond het afgelopen weekend plaats. En dit was een bijzondere. Het was een huiskamerconcert, van de Britse zanger James Walker. Ik snap dat het niet gelijk bij de meesten van jullie een belletje doet rinkelen, bij mijzelf ook niet overigens. Ik kende hem via een vriendin. Hij maakt leuke pop/indie nummers die ook te beluisteren zijn op Spotify.

Het was bijzonder om zo’n artiest op twee meter van je vandaan te zien met puur en alleen een gitaar en een keyboard. Na meer dan anderhalf jaar was het ook mooi om weer eens live muziek te horen. Ik had niet gedacht dat ik dat, net zoals het theater, zo zou hebben gemist de afgelopen tijd.

Voor mij staat deze week nog een film op de planning: Bond, James Bond.

Advertenties uit de krant