Afbeelding
Foto:

Eerste ‘paal’ geslagen voor Midtown

Algemeen

BARENDRECHT – Samen met een aantal toekomstige bewoners heeft wethouder Peter Luijendijk vrijdag 8 oktober de eerste paal geslagen voor het appartementengebouw Midtown op de Middenbaan.

De paal was van hout en zeker niet stevig genoeg om het gebouw te dragen. Er was al een echte heimachine op het bouwterrein geweest, maar die was weer vertrokken. Het bleek dat nog niet was berekend op welke plaatsen er precies moet worden geheid. Als het rekenwerk klaar is, komt de heimachine weer terug. Het heien gaat niet op de traditionele luidruchtige manier. In verband met de omliggende bebouwing wordt een betalen buis in de grond geboord, die wordt dan gevuld met beton.
Ondanks deze kleine vertraging rekent de bouwer erop dat na de kerstvakantie de eerste verdieping kan worden gelegd. De oplevering van de appartementen is gepland voor de bouwvakvakantie van volgend jaar.

Wethouder Peter Luijendijk is blij dat er elf startersappartementen bij komen in Barendrecht. Ze zijn voornamelijk toegewezen aan Barendrechters. Er is grote behoefte aan starterswoningen, weet de wethouder uit eigen ervaring. Een dochter van hem is noodgedwongen uitgeweken naar Dordrecht, zo vertelde hij.

Advertenties uit de krant