Afbeelding
Foto:

Initiatief voor nieuwe partij

Algemeen

BARENDRECHT – Er wordt gewerkt aan de oprichting van een nieuwe politieke partij. Initiatiefnemer is Andries van Nielen (71). “Er moet vers bloed in de gemeenteraad”, zegt hij. De naam van de partij is Hart van Barendrecht (HvB). Er is al een website, maar daar staat nog geen informatie op. Aan de officiële registratie van de partijnaam wordt nog gewerkt.
Volgens Van Nielen wordt er nu met ‘een paar mensen’ aan de oprichting gewerkt. Met een ingezonden brief in De Schakel wil hij in contact komen met mensen die het initiatief willen steunen.

De brief die donderdag in De Schakel staat:

Oprichting nieuwe partij in Barendrecht

Uit bezorgdheid over allerlei ontwikkelingen, is er een initiatief ontstaan om een nieuwe politieke partij op te richten.

Dat de belasting elk jaar werd verhoogd, ook door de EVB, waren we gewend, maar niet een onaangekondigde verhoging van 10 %; ons afval scheiden met een pinpas; wereldrecord grote molens vlakbij woonwijken die eigenlijk op de Maasvlakte horen; bestaande woningen afsluiten van aardgas en in Duitsland worden ze erop aangesloten; en waarom 6 wethouders als het met 3 ook kan? Smijten met belastinggeld! BAR-samenwerking is prima maar misschien is een BAR-fusie goedkoper voor de belastingbetalende burger. Basta, het is genoeg. De “Haagse” partijen in de gemeenteraad verkwanselen de belangen van Barendrecht en luisteren niet naar de burgers. Dat moet veranderen.

Daarom wordt er binnenkort een nieuwe partij opgericht onder de naam: HvB, Hart van Barendrecht.

Heeft u interesse en wilt u meehelpen om een bres te slaan in de middeleeuwse partij-cultuur van achterkamertjes en betutteling van mondige burgers, meldt u aan per e-mail: hartvanbar@gmail.com

Wenst u een informatiepakket per e-mail toegestuurd te krijgen: hartvanbar@gmail.com

Wilt u de nieuwe partij steunen met giften en donaties, neem contact op via tel.nr. 06 5144 2837. Of stuur een e-mail. Kijk binnenkort ook op www.hartvanbar.nl

Namens het voorlopig bestuur HvB

Advertenties uit de krant