Afbeelding

Oorlogsfotograaf Ton Koene vertelt over zijn werk

Algemeen

BARENDRECHT – Ton Koene vertelt op dinsdag 9 november over zijn werk als oorlogsfotograaf. Hij doet dat van 20 tot 21 uur in de bibliotheek van Het Kruispunt. 

Ton Koene reisde drie jaar door Afghanistan en praat tijdens deze lezing over zijn werk als fotograaf in complexe - en vaak gevaarlijke - omstandigheden. De lezing wordt begeleid door zelfgemaakte foto’s en films. Tijdens de lezing gaat Koene in op zijn werk, ervaringen, veiligheid en de situatie in Afghanistan naar aanleiding van de recente gebeurtenissen. Aansluitend is er ruimte voor vragen uit het publiek.
Koene werkte zestien jaar lang als landencoördinator bij Artsen zonder Grenzen in crisisgebieden zoals Sudan, Afghanistan, de Balkan en Somalië. Hij was verantwoordelijk voor operationele zaken zoals het ontwerp en de uitvoer van grote noodhulpprojecten, onderhandelen met regeringsleiders en rebellen, en dagelijkse veiligheid van zijn teams.
Sinds 2006 richt hij zich volledig op fotojournalistiek en publiceerde hij meerdere artikelen en boeken.

De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan via https://www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten/lezing-ton-koene-fotograaf-oorlogstijd

Advertenties uit de krant