Willemijn Hollemans.
Willemijn Hollemans.

Willemijn Hollemans opent lijstenmakerij

Algemeen

BARENDRECHT – Willemijn Hollemans heeft aan de Ebweg haar eigen lijstenmakerij geopend. Ze heeft de lijstenmakerij van Dirk van Beest aan de Dorpsstraat overgenomen.

Dirk van Beest stopt over enige tijd met zijn winkel. Deze zomer kwam hij met de 20-jarige onderneemster Willemijn Hollemans overeen dat zij het maken van lijsten voortzet. Inmiddels zijn de lijsten en de gereedschappen verhuisd naar het atelier van Willemijn aan de Ebweg.

Willemijn Hollemans is altijd bezig met tekenen, schilderen en andere creatieve activiteiten, vertelt ze. “Deze zomer hoorde ik dat de lijstenmakerij ging stoppen. Ik ben daar gaan kijken en vond het direct heel leuk. Ik zag het mezelf wel doen. Dit is een kans die ik waarschijnlijk niet nog een keer krijg, dus ik heb de knoop doorgehakt.”

Aan het maken van lijsten zitten voor Willemijn een aantal aantrekkelijke kanten. “Je hebt eindeloos veel mogelijkheden en geen dag is hetzelfde. Bovendien kan je zo lekker bezig zijn met je handen.”

“Het is werk waar je altijd iemand blij mee maakt”, vult Dirk van Beest aan. “Het is belangrijk om in de huid van de klant te kruipen en nooit een bepaalde smaak op de leggen. Je kunt wel sturend bezig zijn. En meestal is het zo dat mensen je advies opvolgen.”

Dirk van Beest heeft de afgelopen tijd het atelier van Willemijn Hollemans ingericht. Ze kan ook van zijn vakkennis gebruik maken. Willemijn is ook dealer van de website lampenkappen.com. Ze kan ook contact leggen met een restaurator van schilderijen.

Haar werk als lijstenmaker startte voor Willemijn Hollemans met een bijzondere opdracht. De gemeente Barendrecht heeft in de Van de Wouwzaal van het gemeentehuis een portrettengalerij gemaakt met foto’s van de burgemeesters van het dorp. Ze zijn ingelijst door Willemijn. Ze lijst voor de gemeente ook oorkondes in.

Atelier By Willemijn aan de Ebweg 1b is op donderdag, vrijdag en zaterdag open op afspraak. Ze is bereikbaar via info@atelierbywillemijn.nl en 06-24530345.

www.atelierbywillemijn.nl

Advertenties uit de krant