Afbeelding

Ingezonden: slimme ouderen

Algemeen

“Het artikel in de Schakel van 18 november waar Lennart van der Linden de tien speerpunten van de EVB presenteert, vraagt nadrukkelijk om reactie.
Wij willen er een punt uitlichten.

De EVB is o.a. tegen het betalen per klepbeweging van de containers voor het restafval.
Het jaagt ouderen op kosten, die maar een klein beetje afval weggooien. Die ouderen hebben natuurlijk allang nagedacht over een en ander. Wij zijn niet van plan om met ieder zakje afval apart naar de container te gaan.
Wij nemen een vuilniszak van 60 liter met sluitkoord. Die plaatsen wij in de schuur. De zakjes uit de afvalemmer in ons huis, gaan in de vuilniszak. Dwars erin gelegd.
Na 3 zakjes van 10 a 12 liter de vuilniszak afvullen met apart bewaarde bakjes van boter, vega vlees e.d. Dan plaatsen we de zak in de container. Dwars (zie foto). Dan is boven de afvalzak nog plaats voor grote objecten als wasmiddel flacons e.d. Die kunnen er dan liggend bovenop.
Een huishouden met twee personen heeft met de voorstellen voor de nieuwe tarieven, recht op 60 klepbewegingen per jaar. Volgens bovenstaand systeem werkend, is dat goed te halen! Misschien een tip voor anderen,60-min en 60-plus.

De betaalde klepbewegingen zijn een goede zaak. Het stimuleert om nog meer en beter afval te scheiden”

Maya Gonlag (60-plus) en  Arie Gonlag (60-plus),
Barendrecht

Advertenties uit de krant