Het trefpunt.
Het trefpunt.

Opnieuw bezwaar tegen sloop Trefpunt

Algemeen

BARENDRECHT – Het Cuypers Genootschap maakt opnieuw bezwaar tegen de weigering van burgemeester en wethouders om het met sloop bedreigde Trefpunt op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten.

Het college heeft op 13 oktober geweigerd om het oude schoolgebouw tot monument te verklaren. Daarbij werd aangevoerd dat de gemeenteraad in 2020 heeft besloten om het gebouw niet tot monument te verklaren. “Wij blijven van mening dat de gemeenteraad niet het bevoegde orgaan is om een besluit te nemen tot al dan niet aanwijzing van het schoolgebouw als gemeentelijk monument”, reageert het Cuypers Genootschap.

Het genootschap is van mening dat het besluit ‘opnieuw onzorgvuldig is genomen met een verwijzing naar een besluit dat door een onbevoegde instantie’. Ze verzoekt het besluit te herroepen.

Bewonerscomité De Driehoek is ook voor het behoud van het Trefpunt. “Echter, gaat een procedure als deze niet weer vertraging veroorzaken? De gemeente wil er immers dit jaar nog een definitieve uitspraak over doen”’, reageert het comité bezorgd. 

Het bewonerscomité plein daarom voor renovatie van het oude schoolgebouw.  “Renovatie is sneller te realiseren, is goedkoper, is duurzamer en de bezwaarprocedure van het Cuypersgenootschap is dan van tafel. Daarnaast zijn alle gebruikers van ’t Trefpunt en de omwonenden bewoners blij dat er eindelijk uitzicht is op een goede oplossing in dit te lange proces.”

Tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad was er geen meerderheid meer voor sloop van het Trefpunt. Er wordt nu gewerkt aan een nieuw voorstel. 

Advertenties uit de krant