Het Buitenland van Heerjansdam.
Het Buitenland van Heerjansdam.

Wilgen knotten op Het Buitenland van Heerjansdam

Algemeen

HEERJANSDAM - Op Landgoed Het Buitenland in Heerjansdam gaat een vrijwilligersgroep op 4 december wilgen knotten met de handzaag onder begeleiding van beheerder Vasco van den Berg. Wilgen knotten is een uitstekende manier om lekker buiten bezig te zijn én om bij te dragen aan de verbetering van de biodiversiteit van het landgoed.

Landgoed Het Buitenland is een jong landgoed van 11 hectare groot. In 2014 is het landgoed opengesteld voor het publiek en sindsdien hebben er veel culturele activiteiten plaatsgevonden in de kunstgalerie Bergarde. Naast kunst en cultuur is er op het landgoed uiteraard ook veel natuur te vinden. Er zijn wel 101 soorten vogels waargenomen die het landgoed gebruiken om te broeden in het voorjaar, uit te rusten in de winter en om te foerageren door het hele jaar heen. Zo nu en dan worden er ook reeën gezien. Ook de diversiteit qua planten is erg hoog.

Op het landgoed staat een aantal knotwilgen. Om de drie jaar moeten deze ingekort worden zodat hun levensduur verlengd wordt. Een groep vrijwilligers gaat op 4 december vanaf 10 uur aan de slag. Voor het gereedschap, koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd. Beheerder Vasco zal het hoe en waarom uitleggen van het wilgen knotten. Als er nog tijd en interesse is voor een rondleiding over het landgoed is daar uiteraard ook de mogelijkheid voor.

Wie mee wil doen kan een e-mail sturen aan Vasco van den Berg via vasco@landgoedhetbuitenland.nl.

Advertenties uit de krant