Afbeelding
Foto:

Ook dit jaar geen Santa run

Algemeen

BARENDRECHT - De Rotary club Barendrecht laat weten dat het dit jaar opnieuw niet mogelijk is op verantwoorde wijze een Santa run te organiseren.

De organisatie meldt “het erg jammer te vinden dat we de Barendrechtse gemeenschap opnieuw dit geweldig gezellige en succesvolle evenement moeten onthouden. Het Doormanplein zal op 18 december niet gevuld zijn met honderden mooi uitgedoste kerstmannen, vrouwen en kinderen die zich met een warming up staan voor te bereiden op een prestatieve hardloopwedstrijd of een gezellige wandeling door Barendrecht. Ook een lekker drankje tijdens de sfeervolle after party op het plein bij invallende duisternis, terwijl een Shantykoor en een DJ voor de muzikale omlijsting zorgen moeten we dit jaar missen. Diverse partijen die jaarlijks hun medewerking verlenen hadden zich weer bereid verklaard om mee te doen, maar Covid gooit opnieuw roet in het eten.”

Naast de Barendrechtse gemeenschap is vooral Hospice de Reiziger het slachtoffer, omdat de opbrengst van de Santa run altijd ten goede komt van deze prachtige voorziening voor Barendrecht en omstreken. Daarom doet de Rotary club Barendrecht een beroep op alle voormalige deelnemers en sponsors om op de website www.hospicedereziger.com/donaties via IDEAL een eenmalige bijdrage over te maken die onder gewone omstandigheden aan de Santa run zou zijn besteed. De laatste paar jaren lag het batig saldo van de Santa run tussen de €6000 en €8000.

“Wij hopen volgend jaar positiever nieuws te kunnen brengen en iedereen weer te begroeten op het Doormanplein voor de traditionele Santa run.”

Advertenties uit de krant